KFA2 GeForce GTX 1050 OC LP review

We springen van high-end Nvidia GeForce GTX 1080 Ti reviews naar letterlijk de andere kant van het GPU spectrum: een GeForce GTX 1050 variant. Niet alleen wat de onderliggende chip betreft, maar we gaan ook van giga 2,5 slot beesten naar een low-profile model; het contrast kan haast niet groter. De KFA2 GTX 1050 OC LP is in een redelijk lange geschiedenis de kleinste kaart die ons huisje bereikt, maar beloofd desondanks stil en koel te zijn, iets wat we op basis van eerdere GTX 1050 ervaringen best kunnen geloven.

De grote feature van dit specifieke model is uiteraard de ‘LP’ in de productnaam, waarmee hij een optie is voor compacte cases met half-hoge expansiesloten. We gaan kijken hoe de 166mm lange, 69mm brede en 34mm dikke KFA2 GTX 1050 OC LP het er van af brengt.

Verkrijgbaarheid van KFA2 GPU’s in Nederland lijkt wel een puntje, want ik zie vooralsnog geen shops met directe voorraad. Prijzen van dit model zouden tussen de 130 en 150 euro moeten liggen.


Alvorens we naar de specifieke KFA2 uitvoering gaan kijken eerst even een blik op de onderliggende features van de Nvidia ‘Pascal’ GTX 1050 chip. Hoewel gebaseerd op dezelfde tech als bijvoorbeeld de GTX 1080 is deze instapper in feite een klein knipseltje daarvan. De GTX 1060, of eigenlijk de onderliggende GP106 chip, was al een kleinere afgeleide, maar de in deze kaart geplaatste GP107 is wederom een flink stukje compacter. Minder shaders, minder ROPs, minder transistors, en overigens ook iets lagere clockspeeds. Dit houdt uiteraard in minder power, maar vereist ook letterlijk minder power: Het is op deze manier wel een verdacht zuinige chip met een TDP onder de 75W waarmee systemen zonder PCIe power aansluiting er ook één kunnen huisvesten. Waar we MSI met hun Gaming X variant wel een PCIe power zien vereisen doet KFA2 dat met dit model niet: alle stroom komt uit het PCI-e slot, en dat lijkt toch de voor de hand liggende route zeker gezien de OC ruimte die we later zien.


Met dezelfde architectuur op de achtergrond zien we de features van de high-end kaarten in deze GTX 1050 / 1050 Ti wel terug: Praktisch van aard is de aanwezigheid van hardwarematige x265 / HEVC decoding in deze nieuwe chips, wat we op de GTX 950 en 960 tegen kwamen maar vorige gen high-end bijvoorbeeld moest missen. Ook Ultra HD (4K) beelden op 60FPS naar je moderne televisie sturen is zo geen enkel probleem, en dat zal toch een logische doelstelling zijn van deze kaart. Vermoedelijk iets meer in de toekomst voor home cinema fanaten is de ondersteuning van HDR beelden welke aanwezig is in deze generatie.

Voor de gamers is er ‘Fast Sync’. Lang verhaal kort: De al-oude V-sync instelling voorkomt ‘screen tearing’ maar zorgt in feite voor een marginale vertraging. Geen vertraging die de gemiddelde casual merkt, maar funest voor competitieve play. Fast sync lost dit laatste grotendeels op en maakt in theorie dus een einde aan screen tearing, wat zeker nog speelt op niet-extreem-snelle schermen.



Voor gamers met een meer artistieke of sociale insteek (lees: streamen of anderzijds delen van gameplay) is Ansel een aardig nieuwtje. Games die dit ondersteunen laten je wanneer gewenst een screenshot maken, maar geven je op dat moment volledige camera vrijheid om dit te doen. Het maakt je game niet sneller, maar met de populariteit van het delen van de ervaringen toch een slim bedacht nieuwtje. Overigens is het voor veel games nog wachten op de mogelijkheid, maar we zullen zien.



Terug naar de ouderwetse werkelijkheid van het reviewen, de specificaties van deze KFA2 OC LP uitvoering:

Simultaneous Multi-Projection
NVIDIA® Ansel
NVIDIA® G-SYNC™
NVIDIA® GameStream™
NVIDIA® GPU Boost™ 3.0
Microsoft® DirectX® 12 API with feature level 12_1
Vulkan API
Open GL 4.5 Support
PCIe 3.0
OS Certification – Windows 7-10, Linux, Free85BSDx86
Display Connectors – DP 1.4, HDMI 2.0b, Dual Link-DVI-D
HDCP 2.2
Latest Display Interface Support DP 1.4

GPU Engine Specs:
Base Clock (MHz) 1366
Boost Clock (MHz) 1468
Memory Specs:
Memory Speed 3504 (7008) Mhz
Standard Memory Config 2048MB
Memory Interface Width 128-bit DDR5
Memory Bandwidth (GB/sec) 112
Feature Support:
OpenGL 4.5
Bus Support PCI-E 3.0
Certified for Windows 8 Yes
Supported Technologies DirectX 12
Display Support:
Multi Monitor 3 Displays
Maximum Digital Resolution 4096×2160@60Hz
HDCP Yes
HDMI Yes
Standard Display Connectors DP 1.4, HDMI 2.0b, Dual Link-DVI
Standard Graphics Card Dimensions:
Dimensions(with Bracket) 182*121*39mm
Dimensions(without Bracket) 166*69*34mm
Power Specs:
Maximum Graphics Card Power (W) 75W
Minimum System Power Requirement (W) 300W
Model:
Product Code 50NPH8DSP2MK
UPC Code 4895147126029

Primaire focus uiteraard op de afmetingen van dit kleine beestje. Daarbij zien we de DP, HDMI, en DVI aansluiting waarbij de HDMI 2.0b port met 60Hz op 4K resolutie natuurlijk mooi is. Indien gewenst kan de kaart drie monitoren tegelijk aansturen, en zoals we weten komt een GTX 1050 met 2 GB geheugen.e

We zagen Sapphire het met hun RX 470 ook doen, maar de term ‘OC’ wordt soms wat eenvoudig toegepast. De officiële boostclock is met 1468 uiteindelijk maar 13 punten over de 1455 stock specificatie, al weten we ook dat in de praktijk de automatische boost van Nvidia maximaal gebruik maakt van de TDP instellingen van de fabrikant, waarmee de daadwerkelijke boost veelal veel hoger uit pakt (iets wat we ook bij dit model zullen zien). Geheugenclock blijft wel volgens de specificaties; 7008MHz wat welgeteld 8 punten boven de 7000MHz stock spec is.

Ook cruciaal en reeds besproken: er is geen extra losse stroomvoorziening nodig om deze kaart te gebruiken.


Volgens mij stelt Nvidia aardig wat regels op wat betreft GeForce verpakkingen, want het begint allemaal een beetje op elkaar te lijken. Uiteraard is deze KFA2 doos iiieeetsjes kleiner dan de 1080 Ti dozen zoals je kan zien met de Samsung Galaxy S7 erop. In eerste instantie weinig spannends: handleiding, driver, en vervolgens een mini GPU.






Wel cruciaal natuurlijk: de aanwezigheid van zowel een full-size bracket (standaard gemonteerd) en het low profile bracket. Het verwisselen vereist een kleine schroevendraaier en ‘iets’ om de vrij stevige stand-offs naast de DVI poort los te halen, een tang of een stand-off tool van je behuizing is een prima oplossing.




De KFA2 GeForce GTX 1050 OC LP zelf zal bij de liefhebbers van een game beest vermoedelijk weinig emoties opwekken, echter voor zij die net als wij schattige hardware wel weten te waarderen doet hij het goed. Een stevige heatsink met inie-minie ventilatoren veroorzaakt toch de nodige ‘awww’, en ik geloof dat mijn lieftallige dame hem inmiddels als een soort 3e kindje heeft omarmd.








Bij een 1050 verwacht je geen luxe extra’s zoals een backplate, en in dat opzicht komt deze KFA2 dan ook niet met verrassingen. De nodige zwarte details in het frame doen hem op een afstandje in elk geval op een gebruikelijke mid-range kaart lijken, of beter gezegd, van dichtbij lijkt het alsof een degelijke middenklasser wat verderop ligt, en dat is m.i. ook prima.



We treffen verder geen opvallende features aan, anders dan het bracket en de DP, HDMI en DVI poort achterop uiteraard.


En wellicht niet de typische use-case voor deze kaart om hem in een NZXT H440 te zetten, maar als referentie richting eerdere reviews, bij deze. Even zoeken, maar hij zit er echt.





De testopstelling is nu als volgt:
Processor: Intel Core i7-6700K
Moederbord: MSI Z170A Gaming Pro Carbon
Geheugen: Kingston HyperX Fury 16GB 2400MHz
Voeding: Cooler Master V-Series V750
Opslag: Crucial MX 300 SSD
Behuizing: Cooler Master Test Bench

Alle kaarten worden getest met de instellingen zoals ze uit de fabriek komen, fabrieks-overklok instellingen blijven dus in tact. Verder overklokken en eventueel resultaten die daarbij van toepassing zijn worden in de individuele reviews onder de header “overklokken” besproken. Indien geen resolutie is gespecificeerd mag je uitgaan van 1080p. Alle benchmarks zijn om uitschieters te voorkomen drie maal uitgevoerd, waarbij het gemiddelde wordt weergegeven. Bij noemenswaardige afwijkingen tussen de drie onderlinge resultaten wordt de benchmark nogmaals meerdere malen uitgevoerd om zo zeker te zijn van een betrouwbaar resultaat.

Een belangrijke opmerking met betrekking tot de drivers. Driver updates geven soms wat prestatieverbeteringen, maar veelal in specifieke games. Een vergelijking maken met een oudere kaart op oudere drivers is dan ook niet altijd 100% eerlijk. De meeste games in deze vergelijking zijn echter al eventjes uit, dus de kans dat een nieuwe driver verder geoptimaliseerd is voor die game is dan zeer klein. Het blijft echter onvermijdelijk risico gezien je nieuwe kaarten ook niet kan testen op oude drivers. Deze GTX 1050 is getest met driver versie 381.62 gedateerd 6 April 2017.

Alle games in deze review hebben een geïntegreerde benchmark. Dit zorgt voor een eerlijke vergelijking tussen de kaarten, de gebruikte instelling staat in de header van elke grafiek.


Laten we beginnen met toch wel de grote single GPU benchmark: 3D Mark FireStrike. Deze resultaten zijn nog altijd representatief voor onderlinge krachtverschillen en deze ranking pinnen we dan ook vast in alle onderstaande grafieken: zo zie je de directe concurrenten consequent direct naast de kaart in test.


Benchmarks!












In tegenstelling tot voorgaande reviews bevat dit hoofdstuk enkel de resultaten, de bespreking daarvan doen we achteraf.


















In tegenstelling tot voorgaande reviews bevat dit hoofdstuk enkel de resultaten, de bespreking daarvan doen we achteraf.











In tegenstelling tot voorgaande reviews bevat dit hoofdstuk enkel de resultaten, de bespreking daarvan doen we achteraf.



Ook het verbruik van een GPU is een belangrijk punt. Ik heb het verbruik gemeten bij het stopcontact, oftewel het verbruik van het gehele bovenstaande testsysteem, met een Voltcraft 4500PRO. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een basic USB toetsenbord en een USB muis. Die verbruiken uiteraard ook een klein beetje, en op deze manier hoop ik het verbruik van een gangbaar systeem (excl monitor) te tonen. Hoewel deze meting niet exact bepaald wat de kaart verbruikt, krijgen wij zo wel een inzicht in het daadwerkelijke verbruik van een systeem, een redelijke vergelijking van het verbruik van de verschillende kaarten, en een indicatie van welk vermogen voeding geschikt zou zijn voor dit product.

Het verbruik op drie momenten is opgenomen in deze grafiek:
– Het gemiddelde verbruik van de computer gedurende 10 minuten in idle (Dus niet de slaapstand, vergelijkbaar met een beetje mailen of in word/excel werken).
– Het gemiddelde verbruik gedurende enkele specifieke game benchmarks.
– Het piek-verbruik gedurende de hele benchmark sessie.


Niet heel onverwacht verbruikt de KFA GTX 1050 OC LP heel erg weinig, hij is de zuinigste in idle, ruim zuiniger onder load dan de rest van de grafiek, en de piek ligt ook aanzienlijk lager. Vooral het load verbruik vergeleken met de RX 460 is interessant en toont aan dat de GeForce duidelijk minder verbruikt voor iets betere prestaties (nou ja, behalve de benchmarks waar 2GB niet voldoende bleek).

Helaas is het verbruik van de MSI Gaming X uitvoering in een andere omgeving gemeten, hierdoor staat hij niet in de grafiek en zijn de resultaten niet 100% te vergelijken. Desondanks is het wel relevant dat het gemeten verschil onder load 20 W is; te veel om te verklaren met het andere platform. Het lijkt dus een veilige aanname dat de KFA2 een stuk zuiniger is dan de grotere, LED verlichte, PCI-e power voorziene MSI uitvoering.

Voedingsadvies dan. Op zich kan je 120W uit een beetje Pico PSU trekken, al vraag ik mij af of je dat echt wil. Vergeet echter niet dat we hier een i7 gebruiken wat geen voor de hand liggende combinatie is voor een low profile GTX 1050; met een zuinigere CPU kom je er wel mee weg. Feitelijk moet elke ‘beetje kwaliteit’ voeding dit geval gewoon gaan trekken, al lijkt een 150W rating geen slecht uitgangspunt voor een dergelijke stevige i5 of i7 gecombineerd met een SSD, HDD, en wat USB devices. Alles erboven, zeker met een zuinigere CPU, is op basis van vermogen geen issue.



In dit hoofdstuk bekijken we de geluidsproductie, doen we een stabiliteitstest (duurtest), en kijken we of er nog meer uit de kaart te halen valt.

Wellicht zou je denken dat een kaart met kleine fans niet stil zal zijn, echter de KFA2 is zowel in idle als onder load opvallend stil. In idle op een halve meter afstand op een open test bench komt de kaart niet boven de 37 dBA ambient in idle, en subjectief ervaren moet ik met mijn oor richting het moederbord gaan om hem zelf waar te nemen, pas binnen de 20-25 centimeter begint de meter op te lopen. Hoewel ik aannam dat het wel toe zou nemen bij belasting is ook daar bijna geen sprake van; 39 en een beetje dBA op een halve meter afstand is een resultaat dat wegvalt in een beetje degelijke behuizing, mits je de toevoer van lucht niet geheel afknijpt. Op maximale toeren kan de ventilator wel degelijk goed blazen, maar ook gedurende de duurtest komt de ventilatorsnelheid niet hoger dan de onderste helft van zijn range en blijft op bovengenoemd volume hangen. Uiteraard kleine credits voor Nvidia, want die 1050 series zijn echt extreem zuinig.

Het is vooral opvallend dat de load temp in de duurtest ook niet voorbij de 63 C komt, de 60 C “gaming” claim van KFA2 is dan ook niet zo vreemd gezien je in typisch gaming af en toe wel momentjes hebt waarop de GPU even tot rust komt. Die temperaturen kunnen wat lager uitkomen bij een goede airflow, een testbench heeft dat natuurlijk wat minder, of hoger bij een geknepen behuizing, wat voor LP kaarten best reëel lijkt. In absolute termen is dat resultaat echter dusdanig laag dat je best wat ademruimte weg kan nemen voordat je in de buurt van de meer zorgwekkende 80-85 range zou komen.

Hoewel de fabrieks overclock eigenlijk die naam nauwelijks mag dragen boosten GeForce kaarten zich tegenwoordig toch ruimer voorbij de specs zolang de koeling en TDP afstelling van de kaart dat toestaat, ook hier is dat het geval. Hoewel handmatig overclocken voor een kaart als dit niet direct voor de hand ligt wilde ik toch even vlot kijken of we wat kunnen oprekken, en er bleek nog ruim speling in te zitten. We kwamen met slechts een klein beetje tweaken al voorbij de 1700MHz; zo’n 16% boven specs. Gecombineerd met een kleine memory bump kwamen we op een Fire Strike score van exact 6900, zo’n 10% extra, iets wat ook in games tot 7-10% winst leidt afhankelijk van de game. Overigens zit je met een score van 6900 een stock / lichte OC GTX 1050 Ti op de hielen.

Ik zal de afterburner screenshot er nog even bij moeten zoeken, maar het geeft aan dat er nog best wat rek in zit. Zoals altijd zal het overclocken –altijd- per sample verschillen, hou daar altijd rekening mee.



Om andere resoluties te bespreken op basis van bovenstaande resultaten eerst de grafiek met het aantal pixels per resolutie:


De GeForce GTX 1050 is de instapper van de huidige GeForce range, en als gevolg is het niet heel vreemd dat elke 1050 variant onderin de grafiek beland (zeker bij recent toegevoegde benchmarks zoals the Division waar ik vooralsnog enkel zware kaarten mee heb getest) en is het niet vreemd dat het woord ‘concessies’ snel boven komt drijven. Resoluties boven de 1080p hoeven we het eigenlijk niet eens over te hebben, behalve dan dat je prima 4K 60Hz schermen aan kan sturen om vervolgens op 1080p te gamen. Die scaling is in mijn ervaring met 4K schermen tot nu toe meer dan prima vertoeven, tenminste als je de 4K resolutie wilt gebruiken voor bijvoorbeeld grafische taken.

Maar ook op 1080p is het een kaart die in AAA games op zijn donder krijgt. Je zal de meeste zware games weg kunnen spelen als je genoegen neemt met medium instellingen, maar er zullen ook van tijd tot tijd games zijn die simpelweg niet vooruit te branden zullen zijn; Deus Ex is daar een voorbeeld van, maar ook Ghost Recon Wildlands is een zware kluif. Deze laatste game wordt onderdeel van de review maar moet nog worden hertest met andere kaarten voordat ik er een grafiek van kan maken, desondanks is 42 FPS op medium 1080p niet denderend. En dan hebben we het nog niet over games van volgend jaar natuurlijk en ik neem aan dat je een GPU koopt om daar toch minimaal 2 jaar mee vooruit te kunnen. Heb je echter en scherm met een sub-hd resolutie, en dan neem ik aan dat je sowieso genoegen neemt met minder dan hoge instellingen, kan zo’n kaartje nog best interessant zijn.

Laten we echter niet vergeten waarvoor Nvidia deze GTX 1050 chip heeft ontwikkeld: esports games. Hoewel geen onderdeel van de vaste routine vanwege een gebrek aan vaste benchmark optie hebben we er wel een paar doorlopen: Overwatch is zeer goed vertoeven op hoge settings, Heroes of the Storm ook, en CS:GO draait ook als een tierelier. Voor 144Hz schermen zou ik wat hoger in de boom gaan zitten, maar je gaat mij niet vertellen dat je een prijzig 144Hz scherm gaat combineren met een budget GPU. Opvallend is dat je met die esports titels zelfs op 1440p nog wel uit de voeten komt, al zak je ook daar wel een detail setting of twee terug om het heerlijk soepel te houden zeker in de iets zwaardere games waarbij een hoge FPS gewenst is zoals Overwatch. Het kan, maar het ligt m.i. niet voor de hand, zeker gezien een beetje 1440p scherm genoeg kost om een GPU upgrade goed te praten zou mijn standaard advies ook zijn toch iets meer te investeren.

In die meest basic doelstelling van de chipset doet KFA2 met hun OC LP model dan ook gewoon wat je zou verwachten: 1080p esports titels blazen eenvoudig voorbij, en AAA gaming lukt veelal op medium, soms hoger, en mits je ook accepteert dat er af en toe games simpelweg niet zullen draaien. En als je dan bedenkt dat dit de absolute instapper is vind ik dat eerder een heel mooi resultaat dan iets om negatief op te hameren, helemaal wanneer die prestaties in zo’n klein pakketje zitten.



We hadden moeite om niet elke keer “awwww” te zeggen bij het zien van de kleine, schattige KFA2 OC LP op de ATX beesten waar wij op testen. Zeker in de nabijheid van GTX 1080 Ti uitvoeringen is deze KFA2 gewoon een schatje. Een low-profile uitvoering met de daarbij benodigde LP bracket geeft uiteraard aan dat dit een niche uitvoering is specifiek bedoeld voor kleine behuizingen met half-hoge expansie sloten. Je hebt nog altijd twee sloten nodig, maar met de beperkte hoogte en lengte werk je deze kaart in behuizingen waar een typische GPU niet zal passen. Pluspunt daarbij is dat de kaart geen extra stoomvoorziening vereist, wat de deur open zet voor kleinere voedingen en nog meer niche cases. Eenmaal gamend is de GTX 1050 geen beest waar je zo maar alle games op hoge settings tegenaan gooit, maar het gros van de AAA games speel je wel weg op medium en daarbij is hij meer dan krachtig genoeg voor populaire esports titles op 1080p en hoge settings, denk aan CS:GO, LoL, HotS, Overwatch en dergelijke; daarmee zal menig mainstream gamer dus best uit de voeten kunnen.

Vergeleken met de RX460 is een 1050 ietsjes duurder, duidelijk krachtiger, en vooral ook een stuk zuiniger. Dat laatste zal in die kleine cases waar LP modellen in gaan zeker als voordeel tellen. Het grote nadeel van deze kaart is overigens niet iets waar KFA2 zelf iets aan kan doen, maar is het feit dat aan de onderkant van de markt je al snel iets beters tegen komt bij een minimale budget verhoging. Hoewel de KFA2 GTX 1050 OC LP zeker geen luxe/dure 1050 variant is zit de prijs desondanks erg dicht tegen die van een GTX 1050 Ti waar je voor een paar tientjes meer weer extra power (en werkgeheugen) krijgt. Nipt daarboven treffen we weer een RX 470 aan (of straks een RX 570) met weer flink meer power, en zo kunnen we even door gaan.

Waar je van een dergelijk klein model met mini ventilatoren wellicht zou verwachten dat er nog een nadeel om de hoek komt kijken, namelijk matige koeling en een hinderlijk hogere geluidsproductie, is daar totaal geen sprake van. Toegegeven, de relatief mega MSI Gaming X kan de ventilatoren stil laten staan en blijft altijd echt onhoorbaar zelfs op 20 centimeter afstand, maar in idle op nog geen half metertje zal je ook grote moeite moeten doen om te horen of je KFA2 1050 OC LP systeem aan staat terwijl de geluidsproductie bij gaming nauwelijks oploopt, en dat met temperaturen in de 60’ers wat feitelijk niets is: de efficiency laat weinig te wensen over. Voor die ultra stille omgevingen, zeker wanneer je de ruimte hebt voor een full size beest, is er weinig reden om daar niet voor te gaan, maar in een beetje behuizing blijft er niets over van die paar luttele decibellen die deze kaart produceert.

Daar moeten we echter wel één grote kanttekening bij plaatsen. Want hoewel in de regel een dikke grafische kaart beter presteert in een goed gekoelde mid-end behuizing dan op een open testbench is de echte use-case voor een kaart als dit een low-profile case, en veelal kennen die cases een matige airflow of hoge mate van geslotenheid. Zorgen dat de KFA2 ventilatoren een heel klein beetje lucht kunnen happen zal wel op je to-do list moeten staan, of het is aannemelijk dat de kleine ventilatoren wel daadwerkelijk aan de bak moeten.

Specifiek voor low profile systemen is er nog één belangrijk element om niet te vergeten in het voordeel van dit model, en dat is dat er (naar mijn weten) geen low profile alternatieven zijn boven de GTX 1050 Ti, noch alternatieven van AMD. Gezien deze GTX 1050 de GTX 750 Ti declasseert maakt low profile varianten van de 1050 of 1050 Ti zoals deze KFA2 feitelijk een vanzelfsprekende keuze in dat niche segment van kleine cases met een gaming wens, en wellicht interessant voor zij met een iets hoger budget: van de GTX 1050 Ti is ook een KFA2 OC LP model verkrijgbaar. De beperkingen van de prestaties van de gebruikte Nvidia chips moeten duidelijk zijn, maar er valt veelal toch prima te gamen met een kaart als dit in je niche low profile behuizing, en dat met een bescheiden warmte en geluidproductie; leuk speelgoed dus.

Nog enkele vergrotingen, klikken voor vol formaat:
[wpdevart_facebook_comment curent_url=”https://www.techtesters.eu/kfa2-geforce-gtx-1050-oc-lp-review/” title_text=”” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”1″ title_text_font_famely=”arial” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.