Iets waar Logitech traditioneel goed in is is het maken van software. De Logitech Gaming Software, die je overigens voor alle muizen gebruikt, ziet er dan ook gelikt uit. Hij herkent uiteraard welke muis is aangesloten, en geeft dan de opties die van toepassing zijn. We beginnen met de G402.

In het hoofdscherm gebeurt er niet gek veel. Je ziet je muis (mocht je nog niet weten hoe die er uit ziet), de optie om profielen te laden of op te slaan in de muis zelf, en onderin de knoppen naar verschillende schermen.


In het eerste scherm kan je je DPI waardes naar wens instellen (in stappen van 80 DPI), waar je kan kiezen tussen 1 of maximal 5 verschillende instellingen om vlot tussen te schakelen via de DPI switches. Ook kan je de DPI-shift instellen, oftewel de “Sniper” feature waarbij de DPI inzakt zolang als je die knop vast houdt. Klik je vervolgens op een knop, dan kan je de functie uiteraard aanpassen.




Ook de verlichting kan worden aangepast. Zowel de helderheid, iets wat echt top is in een wereld met tig soorten randapparatuur die altijd verlicht blijven, als het breathing effect. Op de laagste stand knippert deze meen ik één keer per 3 jaar, op de snelste stand kan ik het amper volgen. Ook de optie om hem uit te schakelen, of dit na een bepaalde tijd van inactiviteit automatisch te laten doen is aanwezig.


Een feature die enkel op de G402 aanwezig is is de Fusion Engine. Deze zorgt er voor dat de muis sneller wordt dan de 2.7m/s beperking van de AM010 sensor (Af en toe staat 3.0 vermeld, maar 2.7 lijkt de werkelijke beperking). Over de ‘beperking’ van de AM010 sensor en de ervaring met de Fusion engine kom ik zo terug, maar in dit scherm kan je in elk geval je IPS of muissnelheid testen.


In het ‘Heat Map’ scherm kan je wat statistieken naar voren toveren over je gebruik, waaronder hoeveel clicks je per minuut maakt, en welke knoppen je het meeste gebruikt. Best leuk natuurlijk.


Vervolgens kan je nog wat instellingen van de software zelf aanpassen, waaronder ook profielen. Als je je afvraagt wat Arx Control is, lees dan door.


De software bij de G302 is praktisch hetzelfde, met uitzondering van de afwezigheid van de Fusion Engine.




Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.