Mijn nieuwe ATX setup voor behuizingen reviews bestaat uit een MSI Z97 Gaming 9 AC moederbord en een setje Corsair Vengeance Pro DDR3 geheugen. Welke processorkoeler er in komt hangt van de behuizing af, echter biedt de Phanteks Enthoo Evolv ATX ruimte voor 360mm radiatoren dus blijft de Fractal Design Kelvin S36 AIO waterkoeler nog even op dit bord gemonteerd.



Inbouwen is grotendeels vanzelfsprekend, al is het inbouwen van een radiator aan de bovenzijde wel wat ongebruikelijk. Er zit namelijk een bracket waar je de radiator op monteert, om vervolgens het bracket terug in de behuizing te schroeven. Dit werkt erg prettig maar kost uiteraard wel een minuutje of twee meer. We zien vervolgens dat dit 360mm blok perfect past. Wel waren de kabels van de S36 net wat aan de korte kant, waardoor je de radiator niet kan plaatsen nadat je het moederbord monteert. In dat geval is het handig om het koelblok pas na installatie van de radiator en moederbord op de CPU te plaatsen. In positieve zin valt de ruimte tussen de radiator en het moederbord op. Controleer de specificaties even voor de details, maar in de regel kan je extra dikke radiatoren combineren met moederborden met flinke heatsinks en extra hoge geheugentypes zoals bijvoorbeeld Corsair Dominator Platinums.





De voeding past keurig onderin, zelfs een stevige Cooler Master V850 komt niet in de buurt van de maximale ruimte die je hebt, en vervolgens zie je niets meer van eventuele kabels. Tevens dient de ruimte achter het PSU cover als ‘kabeldump’, waardoor het hele inbouwen flink sneller gaat. Het ziet er goed uit en het werkt lekker snel, wat wil je nog meer? Hetzelfde gaat op voor SSDs; schijf in bracket, klik bracket in case en klaar, en ook het afwerken van de laatste kabels achter je moederbord is geen uitdaging met de flinke ruimte die je daar hebt. Phanteks maakt het keurig eenvoudig om een mooi resultaat neer te zetten.




Mocht je aan twee SSD’s en twee 3.5” HDD’s niet genoeg hebben dan zal je de ruimte aan de voorzijde van de behuizing moeten gaan benutten. Ik verwacht vooral reservoirs te zien in deze locatie, maar je kan dus redelijk naar wens knutselen. De drie meegeleverde brackets kan je namelijk naar wens op de vijf montageplekken hangen. Ten koste van dikke grafische kaarten hoeft het niet te gaan, want zelfs als je ze direct naast deze MSI GeForce GTX 980Ti Gaming 6G zou hangen heb je nog meer dan ruimte genoeg over.



En op zoiets dergelijks zou je dus uit kunnen komen:




Met de onderdelen op hun plek is de laatste stap de deurtjes weer op te hangen, en ze keurig en eenvoudig dicht te drukken. Met het zijpaneel gesloten zien we dat je wel een flink venster hebt, maar dat bijvoorbeeld de voeding geheel verborgen is. Dit laatste is niet heel erg want er zijn veel voedingen die kwalitatief keurig zijn, maar die het wat uitstraling betreft af laten weten. Het venster zelf is iets, maar niet heel donker getint, waardoor je componenten van nature redelijk goed zichtbaar zijn. Gebruik van LED-strips is altijd aan te raden als je ook in het donker je componenten wilt kunnen zien. Opvallende lezers zullen zien dat de ventilatoren hier niet op het rad zitten. Hier is meer dan genoeg ruimte voor, maar ik hou de andere componenten voor de foto liever even in het zicht.




Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.