Review: Asus ZenPad S 8.0 (Z580CA)

Links: Asus ZenPad S 8.0 (Z580CA) productpagina


Laat ik beginnen met een dankwoord richting Tweakers en Asus voor het mogelijk maken van deze review. Ik heb mij enkele weken geleden ingeschreven om de Asus ZenPad S 8.0 (Z580CA) te reviewen voor de categorie gaming. En zoals jullie vermoedelijk al vermoeden was ik één van de gelukkigen. Niet getreurd als je niet om gamen geeft want ik geef binnen deze review ook andere aspecten weer van de Asus ZenPad S 8.0.

Een introductie over het product dat ik ga reviewen lijkt mij niet meer nodig. Wel wil ik wat achtergrondinformatie delen over mijn tablet historie. Ik heb in een ver verleden een Android tablet gehad voor mijn werk en studie. Heel zelden kwam het voor dat ik aan het gamen was op mijn tablet. Dit is ook de reden dat ik heb gekozen voor de categorie gaming, want ik heb gewoon zin om lekker te gamen op de bank. De laatste tijd ben ik druk met werk en studie, jullie herkennen het vast wel. Daar ontbreekt soms wat gaming tijd, terwijl mijn kamer volgepropt staat. Op het moment van inschrijven voor deze actie wist ik het direct: ik wil gamen!

In mijn slaapkamer ligt nog een Apple iPad 3, dit is de Retina variant met de oude 30-pin connector. Ik durf niet te zeggen hoe veel ik dit apparaat heb gebruikt, maar ik kan je garanderen dat het veel is. Sinds 2012 heeft mijn iPad 3 altijd een vaste plek gehad in mijn laptoptas voor werk, studie en vrije tijd. Nu anno 2015 is er niet veel veranderd en gebruik ik de toch wel wat versleten iPad nog dagelijks.

Toen ik de actie op de voorpagina van Tweakers zag staan begon het meteen te kriebelen. Ik wilde eigenlijk weer eens aan de haal met Android. Daarbij komt kijken dat de ZenPad S 8.0 veelbelovende specificaties heeft, iets waar ik graag mijn vrije tijd in wil investeren. Voor een prijskaartje van 279 euro haal je hem in huis. Maar wat kun je er dan mee, en hoe ‘Zen’ voelt de tablet aan bij dagelijks gebruik? Dit en nog veel meer lees je in mijn review.

Over Redactie

Avatar
TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op