We gaan in de kast een iets ouder systeem inbouwen wat ik nog had liggen. Het gaat om een Asus P6T Deluxe v2 met een Intel i7 920 als processor, 3x2GB geheugen van OCZ, een EVGA GTX260 videokaart en een 700W PSU van Cooler Master. Voor opslag hebben we nog een oude 3.5″ Seagate schijf in de kast liggen met een capaciteit van 500GB die geplaatst kan worden tot het budget er is voor een SSD.




Op de kast is een soort van legenda zichtbaar waarin staat welke letters welke formfactor represtenteren. Dit is wat lastig op de foto te krijgen omdat het wit-op-wit is, maar het maakt de installatie van het moederbord wel heel simpel. Nadat we de spacers geplaatst hebben op de plekken waar een “A” staat (voor ATX) kunnen we het moederbord zo in de kast plaatsen en vastschroeven. Ook als je gebruik gaat maken van een grotere of kleinere formfactor dan moet dit een heel gemakkelijk proces zijn.



Na het plaatsen van het moederbord en de voeding installeren we CPU koeler, in dit geval een Thermalright Ultra 120 Extreme, wat dankzij de grote opening aan de achterkant van de kast ook heel gemakkelijk gaat. Er is lekker veel ruimte om te werken en om de kabels achter weg te werken. Om het gehele gebied waar het moederbord geplaatst wordt heen zitten er kabel “deurtjes” waarmee je de kabels naar de achterkant van je kast kan werken.


Stiekem zonder moederbord panel, niet doorvertellen.


Buiten de voeding en het moederbord zelf is de installatie verder geheel toolless: de 3.5″ HDD kan je als het ware in de beugels duwen waarna ze vast zitten. Hetzelfde zou gelden voor eventuele 5.25″ apparatuur wat je gemakkelijk erin duwt middels een “lock” systeem.



Als je er niet veel voor voelt om veel tijd te besteden aan de installatie van je systeem, als je van gemak houdt of als je graag wat extra ruimte hebt dan is de Shinobi perfect. Op geen enkel punt tijdens de installatie loop ik tegen irritaties aan, vrij uniek als het gaat om de inbouw van een systeem, iets wat toch soms de nodige complicaties met zich meebrengt. Er is meer dan genoeg ruimte om kabels via de achterzijde weg te werken en zelfs wanneer je het systeem een stuk voller zou bouwen dan blijft er nog steeds ruimte over om mee te werken.




Over Gastauteur
Dit artikel is geschreven door een onafhankelijke gastauteur voor Techtesters.eu