De ondertussen wel bekende Cooler Master doos voor het budget-segment. Gezien het een prijsvechter-product betreft m.i. prima. Direct op de doos zichtbaar zijn de geschikte sockets, en dat zijn gewoon alle gangbare huidige en recente sockets, dus geen problemen daar. Binnen in de doos zit alles er knus en stevig bij, uiteraard wel zo fijn om beschadigingen te voorkomen.

600,667

600,583

600,401

Eenmaal alles op tafel ziet het er prima uit. Gezien dit mijn eerste uitgebreidde ervaring is met een closed-loop systeem kan ik lastig kwaliteit vergelijken, maar al met al voelt alles direct degelijk aan. De handleiding maakt het geheel direct duidelijk, en het lijkt erop dat het inbouwen een eitje zal gaan worden. Vind het een keurige plus dat je voldoende koelpasta krijgt (verwacht minimaal 5 uses, maar durf het niet met 100% zekerheid te zeggen, zit nu op 3 en er zit nog zat in) en ook nog eens in een prima tube, in plaats van een plastic zakje zoals sommige andere koelers het geval is.

600,485

600,511

De radiator ziet er degelijk uit en voelt prima stevig aan, zo ook de aansluitingen van de slangen. Uiteraard is het laatste wat ik wil een lekkage. Voor de zekerheid alles even goed nagelopen, maar het ziet er gewoon verzorgd uit.

600,679

600,614

De pomp voelt ook stevig aan, en heeft een eenvoudig zwart uiterlijk. Kwalitatief geen opmerkingen. Er zijn wel degelijk alternatieven met een wat opvallendere uitstraling, o.a. van Cooler Master zelf, maar smaken verschillen, en de Seidon 120V gaat duidelijk voor eenvoud. Het contact oppervlak met de CPU is een keurig blok koper, en dat is een grote plus. Dit is ook zeker niet standaard bij luchtkoelers in dit prijssegment, en ik vind het een positieve opmerking waard, het kost iets meer, maar het blijft gewoon een betere oplossing dan aluminium.

Helaas bleek de foto van enkel de ventilator onscherp, maar volgens mij is hij op deze foto een paar regels hier onder bij het inbouwen prima te zien. Het is een zeer goed oogende ventilator met, althans volgens Cooler Master, goede specificaties. Het resultaat komen we zo bij terug, maar voorlopig pluspuntjes voor de uitstraling; met grote en mooi gevormde koelvinnen is het zeker leuk voor het oog.

Tot dusver zeer positief!

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments