Review: Fallout 4 Pip-Boy Collectors Edition, PC en PS4

Links: Fallout 4 website


De hype was groot en het wachten lang, maar november 2015 was het dan eindelijk zover: Fallout 4 lag in de winkel. De slogan ‘welcome home’ is ook erg toepasselijk, menig gamer sluit zich op voor dit soort titels. Er is op dat moment geen sprake meer van zonlicht, men spreekt enkel over Nuka-Cola en radroaches; gigantische mormels die een atomische klap kunnen overleven. Het verhaal eindigt niet enkel met radroaches, anders zou er zo weinig overblijven van de game zelf. Het Vault principe keert terug, ditmaal dieper dan ooit?

In deze review bespreek ik twee Fallout 4 versies, rechtstreeks uit het Nuka-Cola verkoopautomaat. Het gaat hier om de PC versie, maar dan wel de Pip-Boy Collectors Edition voor leuk beeldmateriaal en daarnaast de retail PlayStation 4 versie. Je voelt de bui misschien al hangen; er komt natuurlijk een pc versus console element aan. In mijn review gaat het uiteraard vooral om de game ervaring, gameplay en het uiteindelijke gevoel die je van Fallout 4 mag verwachten: Spoilers gaan we zo veel mogelijk vermijden.

De Fallout Pip-Boy editie had een adviesprijs van 130 euro als pre-order. Momenteel schommelt de PC versie rond de 38 – 40 euro, en de PlayStation 4 versie rond de 45 euro.

Over Redactie

TechTesters.eu, uitgebreide Nederlandstalige reviews sinds 2013.