Review: SilverStone TD02-LITE
Productpagina @ SilverStone


Eigenlijk had dit de eerste review moeten zijn op basis van de nieuwe koeler test opstelling. Echter bij elke stap vooruit kregen we een duw terug in de verkeerde richting, en er zijn nog wat overwegingen als het aankomt op een nieuwe methodiek. Oftewel we zullen in elk geval nog één koeler reviewen op een echte processor: De SilverStone TD02-Lite. Net als de oorspronkelijke TD02 is het een 240mm model, en hoewel de redenen waarom dit product ‘Lite’ heet niet geheel duidelijk zijn kunnen we wel een beetje gissen: het betreft een wat soberder model dan de wit-en-aluminium TD02-E, en het is tevens zo’n beetje de goedkoopste 240mm AIO koeler die momenteel in Nederland te bestellen is.

Er is ook een 120mm alternatief: de TD03-Lite, en inmiddels heeft SilverStone ook de TD02 en TD03-SLIM versies uitgebracht, met een extra dunne radiator. De TD02-Lite is momenteel te koop voor ca 89 euro, zowel via webshops in de Nederlandse prijsvergelijkers als via Amazon Duitsland.

Hier alvast een klein voorproefje. Gebruik het onderstaande menu om door de review te navigeren.

250250250250

Wie is de reviewer Stephan

Stephan
Stephan (32) houdt zich in zijn vrije tijd bezig met het reviewen van componenten. Zijn doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

2 opmerkingen over “SilverStone TD02-Lite

 1. Alweer een pracht review ga zo door!
  Het lijkt wel een beetje dat ze de vanaf 1500 rpm hebben gedaan zodat de koeler erg goed koeld.

  Bij mijn eigen koeling 280L van koelermaster begonnen ze vanaf 1200, nu met noctua 250-1200.
  Meestal draaien deze op 250 rpm is het ook niet leuk om zulke radiatoren te testen met een standard fan op een vast rpm dan weet je wat de pomp en radiator doen?

  1. Dank je Tom.

   Overigens lijkt mij die reden weinig zinvol, de meeste sites testen tenslotte op volle toeren. Dat een beetje RPM nodig is is correct, maar iets stiller had gewoon gemogen.

   Testen met een standaard fan is iets wat ik met de nieuwe setup graag wil doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *