Awards

Onder onze reviews is het mogelijk dat je verschillende awards aantreft. Op deze pagina leggen we uit wat ze betekenen. Zoek je producten in een bepaalde categorie? Dan kan je via de kop ‘awards’ hierboven alle winnaars in elk van de categorieren in een overzicht zien.


– “Editor’s Choice” is gereserveerd voor de echte toppers, producten die op praktisch alle fronten de zaken dik voor elkaar hebben, noem het de 9’s en 10’en van deze wereld. Het zijn de producten die je als consument praktisch blind kan kopen en zeker van kan zijn dat ze gewoon écht goed zijn. Een minpuntje mag, maar het product dient tot de beste in zijn klasse te behoren. Kwaliteit mag van ons een prijs kennen, net als dat echt innovatieve producten best wat prijziger mogen zijn. De prijs wordt dan ook slechts beperkt meegewogen, zolang een fabrikant het niet te bont maakt en er geen voordeligere alternatieven zijn die hetzelfde kunnen.


– “Recommended” zijn onze 7,5 tot 9 producten, producten met een duidelijke doelgroep en waarvan we comfortabel kunnen zeggen “deze kan je serieus overwegen”. Let wel op onze kritische kanttekeningen die dit product van het goud af hielden, maar ook producten die een zilveren award krijgen zijn gewoon goed.


– “Approved” zijn producten die een 6 tot 7,5 verdienen. Producten die zeker niet slecht zijn (die krijgen uiteraard geen awards), maar simpelweg niet goed genoeg om blind aan te raden, en niet enorm overtuigen ten opzichte van de vele andere goede hardware die onze markt rijk is. Producten die Approved krijgen zijn veelal enkel interessant bij een specifieke wens of voor een hele specifieke doelgroep, waarbij je de meerdere kritische kanttekeningen zelf zal moeten afwegen tegen de voordelen. Je zal dan echter wel de review moeten lezen om te achterhalen wat onze kanttekeningen zijn. Noem dit onze ‘Worth Considering’ award; niet bijster spannend, maar soms.. tja.. je overweging wel waard.


– “Great Value” is wellicht de meest waardevolle award in ons assortiment. Waar producten hun bovenstaande awards ontvangen op basis van hoe goed het product is, geven we Great Value enkel aan die producten die écht de allerbeste prijs-prestatieverhouding bieden. Deze award wordt dan aanvullend op de bovenstaande drie gegeven. Zo kan je in één oogopslag zien hoe goed een product is en of hij ook de top prijs-prestatieverhouding weet te bieden. Deze award tref je primair in koopgidsen aan, maar worden bij positieve uitschieters ook in individuele reviews uitgedeeld.

Twee voorbeelden: Krijgt een 50 euro behuizing van ons Recommended en Great Value, dan weet je dat het een dik prima product is, met wat kanttekeningen, die specifiek in zijn prijsklasse en echte hoogvlieger is. Krijgt een videokaart van 500 euro zowel Editor’s Choice als Great Value? Dan heeft hij zowel objectief een echte top prestatie neergezet als zijn concurrenten achter zich gelaten wat prijs-kwaliteitverhouding betreft.

Vragen en/of opmerkingen zijn uiteraard altijd welkom, onze Discord is daar het ideale platform voor: https://discord.gg/UD9KDJA