Awards

TechTesters.eu is een samenwerking van technologie-liefhebbers met een flinke achtergrond in de IT en componenten markt. Ons doel is om zowel computerfanaten als de gemiddelde consument van diepgaande reviews te voorzien zodat zij bij aanschaf van een product niet voor verrassingen komen te staan. Door producten uitvoerig te testen en te fotograferen willen wij niet alleen de ins en outs laten zien, maar kijken wij ook of beloftes worden waargemaakt, en zoeken we vooral de zaken op waar je van te voren op de hoogte van wilt zijn. Verder is het voor ons van groot belang om te laten zien hoe producten er echt uit zien, en uit kunnen zien, iets wat fabrikanten toch vaak af laten weten.

Producten die een goede indruk bij ons achterlaten kunnen vervolgens één van de volgende awards verdienen:

– “Editor’s Choice” is -de- award, de hoofdprijs, de award waar je als fabrikant echt van mag smullen en het soort producten waar je als consument heel goed naar mag kijken. Deze wordt uitgereikt aan producten die op praktisch alle fronten de zaken dik voor elkaar hebben; een echt top product. Kwaliteit mag van ons een prijs kennen, sterker nog we moedigen fabrikanten producten te maken die echt beter zijn zelfs met een meerprijs, maar voor deze hoogste onderscheiding dient de prijs nog wel fair te zijn. Minpunten mogen wel, mits niet voor de gehele doelgroep van toepassing danwel dat ze praktisch in het niet vallen bij de sterke positieve aspecten.

– “Recommended” krijgen producten die wij echt kunnen (en durven) aan te raden aan jullie, de lezer. Let wel op de kritische kanttekeningen die wij plaatsen wanneer je ze overweegt. Het kan gewoon een erg goed product zijn met iets te veel kanttekeningen voor de aller hoogste onderscheiding, maar het kan ook een aanrader zijn voor een specifieke doelgroep.

– “Smart-Buy” reiken we uit aan aan betaalbare (met het oog op de productcategorie) producten die bovenal indruk maken met een ijzersterke prijs-prestatieverhouding. Wanneer een strak budget je primaire overweging is, zijn dit de producten waar je op wilt letten. Deze award valt echter lager dan “Recommended”.

– “Approved” kunnen we toepassen in twee situaties. 1) Producten waarbij we niet voldoende vergelijking hebben om een harde ‘aanrader’ te durven claimen. Of producten waar zeker wel wat voor te zeggen valt voor een specifieke doelgroep of bepaalde situaties, maar met noemenswaardig meer kritische noten dan de ‘recommended’ producten. In dat geval geen harde aanrader, maar als deze precies de voordelen of features biedtwelke jij nodig hebt of wanneer de kanttekeningen niet van toepassing zijn, dan is het wel degelijk een product om te overwegen. Noem dit onze ‘Worth Considering’ award.

– “Wannahave” spreekt vermoedelijk voor zich. In deze categorie plaatsen wij producten die je gewoon moet hebben. Nou ja, “moet” in de meest subjectieve, objectief lastig goed te praten vorm. Hier plaatsen wij producten die gewoon dusdanig sexy, uniek, interessant, over-the-top etcetera dat je ze graag wil hebben, zelfs als daar een (te) fors prijskaartje aan hangt of als daar wat kritische kanttekeningen bij komen. Waar een Editor’s Choice award duidelijk het best wenselijke betreft en de hoogste onderscheiding is, kunnen wij prijs en wat opmerkingen bij het uitreiken van deze award door de vingers zien ten gunste van dat Wannahave gevoel.

Via het awards menu boven in beeld kan je vervolgens alle producten in een bepaalde categorie bekijken. Overigens is het natuurlijk niet zo dat wanneer er geen award aan een product hangt, het product ook niet in orde is, er gaat niets boven het lezen van de review!

Vragen en/of opmerkingen zijn uiteraard altijd welkom, en zijn via het contactformulier te stellen.