Lenovo onthult IdeaPad Gaminglaptops vanaf €999


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Lenovo

Vandaag introduceerde Lenovo™ zijn nieuwe IdeaPad™ Gaming 3i en IdeaPad Gaming 3 laptopseries in twee schermformaten, 15-inch en 16-inch, die ideaal zijn voor jongere, nieuwe gamers die deze wereld van gaming betreden en die indruk willen maken met de juiste gaming vuurkracht. Deze vernieuwde line-up heeft een stijlvolle make-over van binnen en van buiten met verbeterde thermische componenten voor stillere gameplay, frisse chassiskleuren en hoogwaardige details, om nog maar te zwijgen van een versterkte WQHD+-paneeloptie.

De nieuwe IdeaPad-gaminglaptops zijn draagbaar genoeg om vrijwel overal mee naartoe te nemen, zoals naar de klas of de slaapzalen van vrienden voor marathon-gameplaysessies, maar toch krachtiger dan een ultrabook voor het spelen van toptitels en het aanpakken van schoolwerk (of een bijzaak) zonder de bank te breken. Een snelle blik onder de motorkap van deze machine onthult krachtige verwerking en graphics voor ontluikend gamingvermogen en eersteklas streaming – waardoor het een uitstekende keuze is voor beginnende gamers die ook wat hulp van Lenovo’s kenmerkende gamingtoetsenbord kunnen gebruiken. Een ander apparaat dat is ontworpen voor dagelijks gebruik voor gamen, school of werk, is de ultralichte Lenovo Legion™ M600s Qi Wireless Gaming Mouse die prestaties, comfort en precisie levert voor de juiste bewegingen en 80 miljoen klikken.

Blijf koel, stil en game on
Het is moeilijk om dat eerste gevoel van opwinding te vergeten wanneer je eindelijk gaat gamen met gaming-swag met een hoog octaangehalte. Gebouwd met een gestroomlijnd ontwerp, bereid je voor om verliefd te worden op de stille Lenovo IdeaPad Gaming 3-serie met koele blauwe decoratieve biesaccenten rond de achterste I/O-uitsparing. Dit bijgewerkte ontwerp met inkeping aan de achterkant biedt meer dan een schoner uiterlijk en gevoel, en zorgt ook voor betere toegang tot de poorten, kabelbeheer en om het gemakkelijk in een rugzak te laten glijden.

Deze gestroomlijnde, minimalistische Windows 11 gaming-laptops met een verversingssnelheid tot 165 Hz leveren een prachtige game-ervaring en video’s van moordende kwaliteit via een entertainmentsysteem dat is geoptimaliseerd voor gaming en topprestaties levert met een optie tot 12e generatie Intel® Core™ i7 H-serie processors of met AMD Ryzen™ 6000-serie processors.

Laat het hart sneller kloppen met grafische kracht die de verwachting overtreft met de optie tot NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 laptop-GPU of de optie van Intel Arc™ Graphics voor verbeterde ervaringen bij creatie, gaming en productiviteit op de IdeaPad Gaming 3i. Maak vrienden (en vijanden) jaloers terwijl ze deze draagbare laptop tot leven zien komen tijdens gewaagde gameplay of wanneer ze bezig zijn met intensieve taken voor klasprojecten. Slimme quad vent thermische technologie zorgt voor stillere, efficiëntere koelprestaties dankzij een geoptimaliseerde ventilatiesnelheid die tot 20 procent groter is dan bij de vorige generatie. Dus geen wervelende laptopfans meer die colleges in de klas overstemmen. Ook opmerkelijk is de 10 procent toename van de luchtstroom van de ventilatoren door innovatieve viervoudige ventilatieopeningen tussen het deksel en de basis met ventilatieopeningen aan elke kant, die allemaal zijn voorzien van opvallende blauwe accentdetails als een extra knipoog naar het Lenovo-gamingerfgoed.

Voor degenen die op zoek zijn naar een hoge verversingssnelheid van 165 Hz, bieden de IdeaPad Gaming 3i en IdeaPad Gaming 3 laptops een 16-inch WQHD+ (2560 x 1600) IPS 16:10-scherm met 100 procent sRGB-kleurengamma en 500 nits helderheid​. Ook verkrijgbaar is de compactere 15,6-inch WQHD (2560 x 1440) 16:9-beeldschermoptie1, aangeboden in maximaal twee chassisontwerpkleuren, waaronder Onyx Grey en Glacier White voor dat ‘zo fris en zo schoon’ gevoel.

Ervaar gaming op een hoger niveau met deskundige afstemming van Nahimic® Audio 3D Sound System en Lenovo’s kenmerkende pittige gamingtoetsenbord met optionele 4-zone RGB-achtergrondverlichting op geselecteerde modellen. Profiteer van een bovenaan geplaatste 1080p FHD-webcam met privacysluiter op het 16-inch model en kies voor verbeterde opslagopties. Bovendien kunnen gebruikers nu hun volgende favoriete game ontdekken met drie maanden Xbox Game Pass via Lenovo’s samenwerking met Microsoft op Windows-producten voor consumentenlaptops, zoals IdeaPad Gaming en Lenovo Legion. Game Pass biedt toegang tot meer dan 100 hoogwaardige pc-games en er worden voortdurend nieuwe games toegevoegd. Met de nieuwe Xbox-app voor Windows-pc kunnen gamers games ontdekken, door de bibliotheek bladeren, aanbevelingen bekijken en filteren op genre met Game Pass.

Prijzen en beschikbaarheid
De 16-inch IdeaPad Gaming 3i-laptop met Intel Core-processor begint bij € 1099 (inclusief btw) en zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf juni 2022, en de 16-inch IdeaPad Gaming 3-laptop met AMD Ryzen™ 6000-serie processors zal starten voor € 1099 (inclusief btw) en zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf juli 2022

De 15-inch IdeaPad Gaming 3i-laptop met Intel Core-processor begint bij € 999 (inclusief btw) en zal naar verwachting vanaf mei 2022 beschikbaar zijn, en de 15-inch IdeaPad Gaming 3-laptop met AMD Ryzen™ 6000-serie processors gaat van start voor €999 (inclusief btw) en zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf juni 2022



Bronnen: Lenovo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.