CORSAIR’s 45″ buigbare OLED-display vanaf vandaag verkrijgbaar


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van CORSAIR

CORSAIR heeft aangekondigd dat de langverwachte XENEON FLEX 45WQHD240 OLED-gamingmonitor, ’s werelds eerste 45-inch 21:9 buigbare OLED, als voorbestelling beschikbaar is. Sinds de onthulling in augustus 2022 heeft de XENEON FLEX 45 pc-enthousiastelingen en gamers geïnspireerd met zijn buitengewone combinatie van W-OLED-technologie, 21:9-beeldverhouding, 45-inch formaat, 240 Hz en verbazingwekkende mogelijkheid om volledig plat te buigen tot 800R kromming.

Gemaakt in samenwerking met OLED-innovator LG Display, is de XENEON FLEX 45 het resultaat van CORSAIR’s technische expertise en geavanceerde W-OLED-technologie, om een geheel nieuwe monitorklasse te creëren. Met een 45-inch 3440×1440 (21:9 beeldverhouding) scherm, levert de XENEON FLEX 45 een filmische schermervaring die zowel geschikt is voor werk als voor ontspanning, met verbluffende beeldkwaliteit dankzij een piekhelderheid tot 1000nit en een 1.500.000: 1 contrastverhouding.

De XENEON FLEX 45 stelt nieuwe normen voor gaming-monitoren met een hoge framesnelheid en een lage responstijd. Bewegingsonscherpte is zo goed als geëlimineerd met een verversingssnelheid tot 240 Hz, een GtG-responstijd van 0,03 ms en een bijna onmiddellijke 0,01 ms Pixel aan/uit-tijd, alles behalve het elimineren van bewegingsonscherpte en ervoor zorgen dat je games er op hun best uitzien – allemaal volledig compatibel met NVIDIA G-SYNC en AMD FreeSync Premium.

Ondersteund door een uitgebreide garantie van drie jaar, die zowel een nul dode pixel als een nul inbrandgarantie omvat, zorgt de XENEON FLEX 45 er ook voor dat hij er jarenlang op zijn best uit zal zien.

Prijzen en beschikbaarheid
De XENEON FLEX 45WQHD240 OLED-gamingmonitor kan nu worden gereserveerd voor €2400. Corsair geeft aan dat de eerste bestellingen deze maand al verzonden worden.



Bronnen: CORSAIR

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.