Acer lanceert nieuwe Nitro en Swift laptops met AMD Ryzen-CPU’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft vandaag de nieuwe Nitro 16- en Nitro 17-gaminglaptops en de nieuwe Swift Go 14-laptop met processoren uit de AMD Ryzen™ 7000-serie aangekondigd. De nieuwste Acer Nitro-laptops, ontworpen voor casual gamers met een heel ander niveau van meeslepende gameplay, worden geleverd met WUXGA/WQXGA-schermen van 16-inch of FHD/QHD-schermen van 17,3-inch en worden ondersteund door liquid metal thermal grease op de processor. De Swift Go 14 combineert de nieuwe processor met de kleuren van OLED-schermen en een accu die de hele dag meegaat, en dat alles in een nieuw dunne en lichte behuizing.

De nieuwe mobiele AMD Ryzen-processoren leveren optimale en krachtige prestaties met een keur aan geavanceerde gebruikerservaringen. Door gebruik te maken van de nieuwe Zen 4-corearchitectuur die is ontwikkeld voor hoogwaardige prestaties en efficiëntie, profiteren gamers en remote werknemers van snellere prestaties voor uitstekende productiviteit en krachtige efficiëntie. Daarnaast zijn bepaalde modellen ook uitgerust met AMD’s Ryzen™+AI-technologie, voor magische video-effecten zoals eye-gazecorrectie.

Acer Nitro 16
De 16-inch Nitro 16-gamingnotebook (AN16-41) is voorzien van een vernieuwd WUXGA- of WQXGAbeeldscherm met een refresh rate van 165 Hz en 5% meer schermruimte dan zijn voorganger. Met laptop-GPU’s tot uit de NVIDIA GeForce RTX 40-serie ondersteunt hij tevens NVIDIA Advanced Optimus waarmee gamers naadloos kunnen schakelen tussen de geïntegreerde grafische kaart en de discrete grafische kaart.

Gebruikers kunnen profiteren van een kleurrijke en meeslepende kijkervaring met 100% ondersteuning voor het sRGB-kleurengamma en een scherm/behuizing-verhouding van maar liefst 84%. Daarnaast zijn tevens een groot touchpad van 125 mm x 76,7 mm en 4-zone RGB-verlichting van het toetsenbord geïntegreerd.

De Acer Nitro 16 (AN16-41) zal in de Benelux aan het einde van het tweede kwartaal beschikbaar zijn vanaf EUR 1549.

Acer Nitro 17
De Nitro 17 (AN17-41) is uitgerust met de nieuwste processoren uit de AMD Ryzen 7000-serie en GPU’s uit de NVIDIA GeForce RTX 40-serie en dat alles in een slanke, maar robuuste behuizing. Het 17,3-inch beeldscherm is verkrijgbaar als FHD-beeldscherm met een refresh rate van 144 Hz of 165 Hz of een Quad HD-scherm met een refresh rate van 165 Hz, ondersteund door een scherm/behuizing-verhouding van 81% voor adembenemende beelden. Deze grote ruimte om te gamen wordt afgemaakt met een enorm touchpad (125 mm x 81,6 mm) en een 4-zone RGBverlichting van het toetsenbord waar alle soorten spelers maar al te graag op zullen willen spelen.

De twee Acer Nitro-apparaten worden geleverd met maximaal 32 GB DDR5 5600 MHz geheugen en tot 2 TB aan M.2 PCIe Gen 4-opslag zodat gamers en content creators meerdere taken tegelijk kunnen uitvoeren. De laptops maken gebruik van dubbele ventilatoren, vier ventilatie-uitgangen die strategisch aan de zijkant en achterkant zijn geplaatst en een luchtinlaat aan de bovenkant.

Voor verbeterde koeling worden ze tevens ondersteund door liquid metal thermal greasemob. Ze zijn ook geïntegreerd met NitroSense-software en een NitroSense-sleutel zodat gebruikers de temperatuur van hun systemen kunnen monitoren en de prestatie-instellingen eenvoudig kunnen beheren.

Spelers kunnen zichzelf compleet laten meeslepen door hun games terwijl ze streamen met de HD-camera, twee microfoons en twee luidspreker met DTS:X Ultra voor haarscherp geluid. De op AMD gebaseerde gamingnotebooks bieden bovendien een volledige reeks connectiviteitsopties met een HDMI 2.1-poort, een microSD-kaartlezer, USB 2.0, USB 4, een Type C USB3.2 Gen 2-displaypoort met ondersteuning voor voeding, en twee USB 3.2 Gen 2-poorten waarbij één poort ook offline opladen mogelijk maakt. Elk model wordt geleverd met LAN E2600G en heeft Wi-Fi 6E voor betere bandbreedte en snellere connectiviteit voor bedrade en draadloze verbindingen. Beide laptops omvatten tevens één maand Xbox Game Pass of PC Game Pass met toegang tot honderden hoogwaardige pc-games.

De Acer Nitro 17 (AN17-41) zal in de Benelux aan het einde van het tweede kwartaal beschikbaar zijn vanaf EUR 1649.

Acer Swift Go 14: nieuw, dun, licht model met adembenemende OLED-display
De nieuwe Acer Swift Go 14 (SFG14-42) is een sensationeel, lichtgewicht ontwerp met duidelijke randen en structuurlijnen die passen bij de stijlvolle uitstraling van de Swift-lijn. De strakke aluminium behuizing van 14,9 mm met de scherm/behuizing-verhouding van 90% en ultraslanke zijranden is slechts 4,15 mm en weegt minder dan 1,3 kg. Hij combineert de nieuwste processoren uit de AMD Ryzen 7000-serie met een prachtig 16:10 OLED-scherm met beeldsnelheid van 90 Hz voor productiviteit onderweg.

De sublieme en levendige schermen van de Swift Go 14 worden ondersteund met een piekhelderheid van 500 nits, 100% DCI-P3-kleurengammadekking en VESA DisplayHDR True Black 500-certificering. Hij is voorzien van een 14-inch 2.8K OLED-scherm met een resolutie van 2880×1800, TÜV Rheinland Eyesafe-schermcertificering, toetsenborden met verlichting en wordt afgemaakt met een soepel OceanGlass-touchpad, dat als glas aanvoelt.

Hij biedt gebruikers fantastische prestaties en een accu die tot wel 9,5 uur meegaat. Hiermee is hij de ideale keuze voor iedereen die continu onderweg is. Om de krachtige hardware te ondersteunen, zorgen het koelsysteem met Acer TwinAir dubbele ventilator, dubbele koperen D6-warmtepijpen en een toetsenbord met luchtinlaat ervoor dat de temperatuur laag blijft zodat gebruikers langer achter elkaar productief kunnen blijven.

Ondanks het ultradunne ontwerp kan de Swift Go 14 een volledige reeks poorten bieden waaronder een USB Type-C, HDMI 2.1 en een MicroSD-kaartlezer. Hij ondersteunt daarnaast ook maximaal 2 TB PCIe Gen 4 SSD en tot 16 GB LPDDR5 geheugen voor alle opslag. De 1440p webcam met Acers Temporal Noise Reduction (TNR), gecombineerd met Acer PurifiedView en PurifiedVoice technologie met AI-ruisonderdrukking en de betrouwbare Wi-Fi 6E, zorgt ervoor dat de laptop verbonden blijft voor betere ervaringen met streaming en videogesprekken.

De Acer Swift Go 14 (SFG14-42) zal in de Benelux aan het einde van het tweede kwartaal beschikbaar zijn vanaf EUR 999.



Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.