Lichtgewicht Light² 180-gamingmuis verschijnt bij Sharkoon


Op het Youtube-kanaal en de website van Sharkoon is een nieuwe lichtgewicht gamingmuis verschenen: de Light² 180. Deze muis beschikt door zijn geperforeerde buitenkant over een gewicht van slechts 63 gram en beweegt door zijn voetjes van 100% PTFE soepel over de gebruikelijke oppervlakken. De ingebouwde PixArt PWM3360-sensor ondersteunt tot 12.000 DPI, welke met Sharkoons software eenvoudig aan te passen is.

Door het symmetrische ontwerp is de muis door zowel links- als rechtshandigen te gebruiken. Verder is de muis voorzien van RGB-verlichting bij de scrollknop en aan de onderzijde. Deze lampjes zijn makkelijk aan te passen via de software van Sharkoon, zodat deze ook nog leuk te personaliseren zijn.

De zes aanwezige programmeerbare knoppen zijn ook via Sharkoon software aan te passen, zodat deze eigen functies krijgen. Daarbij bieden de Omron-switches in de muisknoppen tot 20 miljoen klikken voordat het einde van de levensduur bereikt is. Prijzen en beschikbaarheid zijn helaas nog niet bekend gemaakt. De Light² 180 komt verkrijgbaar in zwart en wit.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.