Sennheiser lanceert plafondmicrofoon voor vergaderruimtes tot 40m²


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

Sennheiser lanceert een nieuwe plafondmicrofoon voor middelgrote meetingrooms en ruimtes voor lezingen of samenwerking. De nieuwe TeamConnect Ceiling-oplossing kreeg de naam TeamConnect Ceiling Medium (TCC M) en is recent onthuld op de Sennheiser-stand (Hall 3, stand 3C600) op Integrated Systems Europe in Barcelona.

De TCC M introduceert alle innovaties en features van de bekroonde TeamConnect Ceiling 2 (TCC 2) nu in een nieuw segment van de markt voor vergaderruimtes. Met een dekking tot wel 40 m² kunnen klanten de kracht van de TCC 2 nu overbrengen naar hun middelgrote vergaderruimte, in combinatie met een strak design en een aantrekkelijk prijskaartje. In tegenstelling tot de TCC 2 is de TCC M rond, maar hij biedt dezelfde opties voor installatie aan het plafond – in opbouw, opgehangen of ingebouwd. Deze opties maken kabelvrije tafels en een flexibele opstelling van het meubilair mogelijk.

De TeamConnect Ceiling-oplossingen maken gebruik van gepatenteerde, automatische beamforming-technologie en de TruVoicelift-functie. Die zorgen voor een perfecte verstaanbaarheid van de spraak, en bieden de spreker tegelijk een enorme flexibiliteit qua beweging en positie. De hoogkwalitatieve, ingebouwde elektreet-condensorcapsules, die in Duitsland gemaakt worden, hebben zichzelf al in tal van Sennheiser-microfoons bewezen. Ze garanderen een perfecte spraakverstaanbaarheid en bieden een voortreffelijke audiokwaliteit door de volledige meetingroom te capteren. Dankzij deze features kan de microfoon voortdurend de positie van de spreker bepalen, zonder dat je op voorhand manueel sprekerzones moet configureren. Wanneer er extra controle nodig is, kunnen prioritaire en uitgesloten zones worden ingesteld in onze Sennheiser Control Cockpit. Dit betekent dat geen enkel gesproken woord verloren gaat tussen de mensen in de meetingroom en de externe deelnemers aan de meeting. ​

Kiezen voor een TeamConnect Ceiling-oplossing betekent ook kiezen voor extra comfort, omdat je weet dat je met een echt klantgerichte oplossing in zee gaat. Bovendien zal Sennheiser de garantieperiode uitbreiden van twee tot vijf jaar, te beginnen met alle TeamConnect Ceiling-oplossingen die in 2023 geproduceerd worden.

De TeamConnect Ceiling-oplossingen maken deel uit van de TeamConnect-familie – Sennheisers merkonafhankelijke samenwerkingsplatform met state of the art technologie dat geschikt is voor elke conferentieruimte, ongeacht haar formaat of opstelling. TeamConnect bouwt voort op meer dan 75 jaar Duitse ontwikkeling en herdefinieert de verwachtingen ten aanzien van geïntegreerde communicatie en oplossingen voor meetings en lezingen. Het doet dit via probleemoplossende, gebruiksvriendelijke en duurzame producten met een eigentijdse look en design, maar ook via de Trusted Sennheiser Audio Quality. Om klanten te helpen om de meest geschikte oplossing voor hun specifieke meetingroom-omgeving te vinden, heeft Sennheiser de eerste editie van een nieuwe, browser-gebaseerde ruimteplanningstool aangekondigd.

Sennheiser noemt nog geen prijzen voor de plafondmicrofoons.Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.