Update – D‑Link lanceert ’s werelds eerste Wi‑Fi 6 USB-adapter


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van D-Link

Augustus 2021 – D-Link, een wereldleider op het gebied van netwerk- en connectiviteitstechnologieën, heeft vandaag ’s werelds eerste Wi-Fi 6 USB-adapter onthuld. De geheel nieuwe AX1800 Wi-Fi 6 USB-adapter (DWA-X1850) is een snelle, eenvoudig te installeren, zeer draagbare upgrade voor desktop- en laptopcomputers om draadloze connectiviteit en beveiliging thuis of op kantoor te versterken. De DWA-X1850 is perfect voor mensen die willen updaten naar de nieuwste Wi-Fi 6-technologie en gamen zonder vertraging, snel downloaden van grote bestanden en buffervrije videogesprekken en 4K/8K-videostreaming willen ervaren.

Met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie kan de DWA-X1850 verbinding maken met draadloze snelheden tot 1.200 Mbps en tegelijkertijd de algehele netwerkefficiëntie en -prestaties helpen optimaliseren. De DWA-X1850 is volledig uitgerust met MU-MIMO- en OFDMA-technologie en stelt Wi-Fi 6-netwerken in staat om hun ware potentieel te bereiken – en levert een snellere en stabielere verbinding, zelfs wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd gegevens verzenden in een drukke thuis- of kantooromgeving. Bovendien ondersteunt het de nieuwste WPA3-authenticatie en encryptie, wat zorgt voor veiligere verbindingen met draadloze netwerken.

De nieuwe lancering biedt ook dual-band-ondersteuning, waardoor verbinding met de 2,4 GHz- of 5 GHz-band mogelijk is. Dit biedt extra flexibiliteit en verbeterde connectiviteit door gebruik te maken van de minder gestoorde 5 GHz-band om een ​​betrouwbaardere en snellere verbinding te leveren.

Met zijn slanke en compacte bouw is de DWA-X1850 ultradraagbaar en gebruiksvriendelijk. Eenmaal aangesloten op een USB-poort, kan het binnen enkele seconden worden geïnstalleerd dankzij de vooraf geladen software. Bovendien ondersteunt de Wi-Fi 6-adapter high-speed USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0), waardoor maximale gegevensoverdrachtsnelheden mogelijk zijn – waardoor het volledige potentieel van Wi-Fi 6 wordt benut.

Inmiddels is er een prijs en beschikbaarheid bekend gemaakt voor Europa, de DWA-X1850 WiFi 6 USB-adapter komt vóór oktober verkrijgbaar met een adviesprijs van ongeveer €55.Bronnen: D-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.