16 Core Intel Alder Lake S-CPU verschenen


Een nieuwe Intel processor in de Alder Lake-S serie is verschenen. Dit type zou beschikken over 16 cores met 24 threads, maar volgens de Geekbench-pagina ook over een maximale kloksnelheid van maar liefst 27.2GHz. Nu is deze waarde niet realistisch en zeer waarschijnlijk een tienvoud te hoog, waarbij 2.7GHz veel aannemelijker is. De standaard kloksnelheid betreft ongeveer 2.2GHz.

Het zou hier gaan om een vroege engineering sample, en zou daarom iets kunnen afwijken van de uiteindelijke processor die verkrijgbaar zal komen voor consumenten. De score, die deze processor met momenteel nog geen specifieke naam behaalde betreft 6536 punten single-core, wat hem plaatst rond de prestaties van de i9-9900K en i9-10900K. Multi-core zit deze boven de krachtigste i9-10900K.

Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.Bronnen: Geekbench

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.