[PR] ASUS lanceert Chromebook CX9


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS

TAIPEI, Taiwan, juli 2021 — ASUS heeft vandaag de nieuwe ASUS Chromebook CX9-laptop aangekondigd om professionals te voorzien van de tools voor succes in de moderne wereld. De ASUS Chromebook CX9 herbergt de krachtige prestaties van maximaal een 11e generatie Intel® Core™ i7-processor met Intel Iris® Xe graphics in een ultradraagbare, zeer duurzame behuizing, waardoor het cloud-first personeelsbestand de mogelijkheid krijgt om de productiviteit overal te maximaliseren. Een ergonomisch toetsenbordontwerp, meeslepende beelden, superieure audio en eersteklas connectiviteit helpen om workflows te stroomlijnen, terwijl enterprise-grade beveiliging ervoor zorgt dat werk en persoonlijke gegevens veilig blijven.

Ontworpen voor professionals die veel onderweg zijn
De ASUS Chromebook CX9 biedt een geavanceerd, robuust ontwerp en chique draagbaarheid om de mogelijkheden van werken op afstand uit te breiden. Gemaakt van aluminiumlegering met behulp van een zeer nauwkeurig CNC-productieproces, is het 1,05 kg, 16,0 mm dunne chassis sterk, flexibel en lichtgewicht. Om de duurzaamheid overal mee naartoe te nemen, heeft de ASUS Chromebook CX9 structurele versterkingen om de chassissterkte te vergroten, en hij voldoet aan de toonaangevende, toonaangevende US MIL-STD 810H-normen van het volgende niveau die strenger en veeleisender zijn dan ooit tevoren. Het ondergaat ook strenge interne tests – inclusief paneeldruk-, schok- en valtests – om maximale taaiheid te garanderen. Een batterijlevensduur van 14 uur gedurende de hele dag op een enkele lading betekent dat de ASUS Chromebook CX9 altijd klaar is voor een volledige werkdag of een lange vlucht, en Panel Self-Refresh-technologie voegt verdere energie-efficiëntie toe om de levensduur van de batterij te verlengen.

Prestaties en ergonomie voor productiviteit
Aangedreven door de nieuwste 11e generatie Intel Core i7-processor met Intel Iris Xe graphics, levert de ASUS Chromebook CX9 prestaties en reactievermogen om gebruikers te voorzien van ongelooflijke productiviteit, en Intel Evo™-verificatie7 zorgt overal voor uitzonderlijke gebruikerservaringen. Ook biedt een ruime 512 GB PCIe® M.2 SSD snelle toegang tot opslag, en de laptop wordt geleverd met 16 GB LPDDR4X-geheugen.

De ASUS Chromebook CX9 is de eerste Chromebook met ASUS NumberPad, een LED-verlicht numeriek toetsenblok dat is ontworpen voor het kraken van cijfers. Het kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld en met speciale software kan de cursor worden gebruikt terwijl NumberPad actief is. De laptop maximaliseert de productiviteit verder met uitstekende ergonomie: een ErgoLift-scharnier kantelt het toetsenbord automatisch naar de meest comfortabele typpositie, en ver uit elkaar geplaatste toetsen met lange veerweg bieden responsieve, tactiele feedback om de typervaring te verbeteren. Dankzij de achtergrondverlichting typt u moeiteloos in elke omgeving, en dankzij de ingebouwde morsbestendigheid kan het toetsenbord tot 66 cc vloeistof aan. ASUS Chromebook CX9 ondersteunt ook ASUS Pen en de nieuwste Universal Stylus Initiative (USI) 1.0-standaard om een ​​nauwkeurige, natuurlijk aanvoelende actieve styluservaring te bieden voor het ontketenen van creativiteit.

Ongelooflijke beelden voor gerichte workflows
ASUS Chromebook CX9 levert uitgebreide beelden en uitstekende audio voor grenzeloze productiviteit. Het vierzijdige NanoEdge-scherm maximaliseert het schermgebied met een scherm-tot-lichaamverhouding van 92%, waardoor de kijkervaring meeslepender wordt. Het optionele 4K UHD-touchscreen heeft een IPS-paneel met brede kijkhoeken van 178° en een uitzonderlijke kleurweergave voor ongelooflijk levendige, levensechte beelden. De door Harman Kardon gecertificeerde audio-opstelling van de ASUS Chromebook CX9 is voorzien van dubbele hoogwaardige stereoluidsprekers en extra grote resonantiekamers, wat een robuust geluid levert dat qua kwaliteit vergelijkbaar is met grotere laptops.

Enterprise-grade beveiliging en connectiviteit
Om vitale zakelijke en persoonlijke gegevens te beschermen, biedt de ASUS Chromebook CX9 uitgebreide beveiliging op bedrijfsniveau, variërend van geïntegreerde hardware en firmware tot software en identiteitsbescherming. Met een door Google ontworpen Titan-C-beveiligingschip blijft de ASUS Chromebook CX9 vanaf de kern veilig. Voor extra privacy en veiligheid schuift een webcamschild over de camera en een vingerafdruksensor maakt inloggen met één aanraking mogelijk.

Ondanks zijn dunne profiel is de ASUS Chromebook CX9 geladen met I/O-poorten — waaronder twee geavanceerde Thunderbolt™ 4-poorten, de krachtige universele kabelconnectiviteitsoplossing van de volgende generatie, evenals USB Type-A- en HDMI®-poorten voor extra flexibiliteit. De WiFi 6 in de ASUS Chromebook CX9 levert sneller dan bekabelde snelheden tot 2,4 Gbps, waardoor gebruikers kunnen genieten van soepele streaming van FHD online video’s en ultrasnelle overdracht van grote bestanden. Bovendien verbetert ASUS WiFi Master Premium voor Chrome-technologie de verbindingen verder, wat zorgt voor de hoogst mogelijke snelheden en stabiele verbindingen.

ASUS heeft nog geen specifieke prijzen of beschikbaarheid genoemd.



Bronnen: ASUS

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.