[PR] Acer breidt gaming-desktopportfolio uit met krachtige nieuwe Predator Orion 7000


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

’s-Hertogenbosch – Acer heeft vandaag de uitbreiding van zijn Predatorgamingportfolio aangekondigd met Predator-desktops uit de Orion 7000-serie met krachtige prestaties en een prachtige vormgeving en twee slimme 4K-gamingprojectoren. Het Predatorgamingbureau breidt de gamingervaring nog verder uit en biedt twee praktische opties en een handig opslagrek.


“Predator-desktops uit de Orion 7000-serie zijn hoogwaardige en krachtige computers voor serieuze gamers die onvoorstelbare prestaties eisen, zelfs als ze de meest veeleisende games spelen”, aldus Jeff Lee, General Manager, Stationary Computing, IT Product Business, Acer Inc. “Om dergelijke prestaties van een heel nieuwe orde te kunnen bieden, kunnen we melden dat we een van de eerste bedrijven zijn die de nieuwe 12e Gen Intel Core CPU’s gebruiken in ons productportfolio.”

“12e Gen Intel Core desktop processoren zijn een enorme innovatieve sprong voorwaarts voor gameprestaties en toonaangevende memory, I/O en connectiviteit,” zegt Marcus Kennedy, General Manager Gaming en Esports, Intel. “Het toppunt van prestaties wordt aangedreven door de nieuwe hybride architectuur die twee volledig nieuwe rekenkernen combineert om zinderende prestaties te leveren voor hoge framerates en multi-tasking prestaties die moderne gamers verwachten.”

Predator Orion 7000 – upgradebare, vloeistofgekoelde gaming-pc
De krachtige nieuwe gamingdesktops uit de Predator Orion 7000-serie (PO7-640) bieden gebruikers alles wat ze nodig hebben voor de nieuwste generatie games, en de volgende generatie gamers. Deze nieuwe, upgradebare gaming-pc’s zijn ontworpen voor hard-core gamers en worden uitgerust met de nieuwste 12e Gen Intel® Core™ overklokbare processoren, GPU’s tot de NVIDIA GeForce RTX™ 3090-serie en tot wel 64 GB DDR5-4000 RAM.

De prachtige, EMI-compliante behuizing heeft transparant, gehard glas aan de zijkanten waardoor twee 140-mm grote Predator FrostBlade™ 2.0 ventilatoren aan de voorkant en een derde 120 mm Predator FrostBlade™ 2.0 aan de achterkant zichtbaar zijn, die kunnen worden verlicht met een duizelingwekkend scala aan ARGB-kleuren. De bovenzijde van de Orion 7000-behuizing heeft een opening zodat gebruikers deze 120-mm ventilator kunnen vervangen met een 240-mm ventilator. Met de geïntegreerde PredatorSense-software kunnen gamers de ARBGverlichting, de ventilatorsnelheid en het overklokken regelen. Het verlichte groenblauwe Predator-logo op de voorzijde van de behuizing en een eenvoudig toegankelijke groenblauwe aan/uit-knop met prismabrekend aan de bovenzijde van het systeem accentueren de opvallende verlichting en het design.

Naast deze opvallende esthetische elementen is er ook het uitzonderlijke thermische beheer met de eerder genoemde Predator FrostBlade™ 2.0-ventilatoren naast de AIO vloeistofgebaseerde CPU-koeling en het geavanceerde luchtstroombeheer om de systeemcomponenten effectief te koelen. De dunne, gebogen bladen van de FrostBlade-ventilator zijn ontworpen voor een vloeiende verhoging van de luchtstroom zonder turbulentie te veroorzaken en de hitte snel af te voeren. Daarnaast voorkomen de slijtagebestendige en volledige gesealde rifle-bearings dat smeermiddel gaat lekken en dat er stof binnen kan dringen. Zo blijf de stabiliteit bewaard en wordt de levensduur van de computer verlengd.

Intel® Killer™ 2.5G LAN biedt gamers een voorsprong door gameverkeer te detecteren en voorkeur te geven boven ander netwerkverkeer. Dit levert een vloeiendere en snellere connectiviteit op voor online gamen en het streamen van media. Intel® WiFi 6E (AX211) en 2×2 MU-MIMOtechnologie leveren snelle en veilige draadloze connectiviteit. De Predator Orion 7000 is een waar gamingbeest en biedt talloze poorten om de nieuwste gamingaccessoires te kunnen gebruiken. Aan de voorzijde van de behuizing zitten drie USB 3.2 Gen 1 Type A-poorten, één USB 3.2 Gen 1 Type C-poort en twee audio-aansluitingen voor snelle toegang. Aan de achterzijde
zitten drie USB 3.2 Gen 2 Type A-poorten, één USB 3.2 Gen 2×2 Type C-poort en twee USB 2.0-poorten en drie audio-aansluitingen.

De computer biedt meer dan voldoende opslag met een 2,5-inch USB 3.2 Gen2 Type-C hotswap drive bay, 2x M.2 PCIe 4.0 NVIMe SSD’s (tot 1 TB per stuk) en twee 3,5-inch SATA3 HDD’s (tot 3TB per stuk).

De Predator Orion 7000 (P07-640) is beschikbaar in de Benelux in Q1 van 2022 met een verkoopadviesprijs vanaf €2399.

Predator GD711- en Predator GM712-gamingprojectors
De Predator GD711 is een slimme 4K led-gamingprojector die compatibel is met zowel consoles als pc-gamingsystemen. De projector bevat tevens een geïntegreerde appmarkt die gebruikers toegang biedt tot diverse streamingdiensten. De Predator GD711 heeft een breed kleurengamma tot wel 125% dekking van het Rec. 709-gamma waarmee het grootste deel van de kleurruimte binnen het kleurengamma wordt gedekt plus nog een behoorlijk deel daarbuiten. Zo krijgen games indrukwekkende kleurverzadiging. Helderheid van 4000 lumen van de led’s, zeer dynamisch contrast en HDR10 prestatie zorgen ervoor dat de inhoud er briljant uitziet.

De projector biedt verschillende modi waaruit gebruikers kunnen kiezen op basis van hun huidige humeur. De standaardmodus biedt 4K-resolutie (3840 x 2160) voor films en video’s met scherpe details. De twee gamingmodi, één voor heldere scènes en de andere voor donkere, geven gebruikers de mogelijkheid om zelf de frame-instelling te kiezen die optimaal werkt voor de esthetische elementen van de game die ze op dat moment spelen. De Predator GD711 projecteert beelden met een variabele vernieuwingsfrequentiemodus van 1080p@120 Hz voor consoles of tot razendsnelle 1080p@240 Hz voor pc’s. Dit levert supervloeiende prestaties op, ook in de drukste scènes. Bovendien zal deze thuisbioscoop die helemaal klaar is voor gaming en in de ecomodus met slechts 23 dBa projecteert, je ervaring niet verstoren.

De Predator GD711 heeft een projectieafstand van 1,22m. Dit houdt in dat hij veel verschillende projectieafstanden ondersteunt. Acers aanbeveling is een 100-inch scherm op slechts 2,70 m. Dit apparaat biedt tevens het gemak van een luidspreker van 10 W en een afstandsbediening met een antimicrobiële coating op het oppervlak en de knoppen. De uitstekende luchtstroom voert warmte af en zorgt zo voor een lange levensduur van 30.000 uur. Connectiviteitsopties zijn o.a. twee HDMI 2.0-poorten voor pc’s en consoles, audio-output voor een extra luidspreker en drie USB type-A-poorten: één voor de verborgen, draadloze dongle van de projector, een tweede voor het aansluiten van draadloze accessoires en de laatste voor DC 5V-out waarmee gebruikers de firmware van het apparaat kunnen bijwerken. Voor gebruikers die voorkeur hebben voor een projector met lamp is de Predator GM712 tevens beschikbaar met 4K-resolutie en een helderheid van 3600 ANSI lumen.

De Predator GD711 Projector (GD711) is in december 2021 beschikbaar in de Benelux. Verkoopadviesprijs vanaf €1499. De Predator GM712 Projector (GM712) is in de Benelux beschikbaar in januari 2022. Verkoopadviesprijs vanaf €1399.

Predator-gamingbureau
Het grote 55-inch Predator-gamingbureau (PGD110) biedt meer dan voldoende ruimte voor een gamingsysteem, monitor, accessoires en meer. Gamers hebben de keuze uit twee soorten oppervlakken: een carbon oppervlak dat is gecoat met gemakkelijk te reinigen, stijlvolle koolstofvezels en een oppervlak dat is bedekt met een speciaal ontworpen Predator-muispad. Het Predator-gamingbureau biedt meer dan genoeg ruimte en is voorzien van een rek om gamepads en/of cartridges op te bergen, een hoofdtelefoonhaak, een bekerhouder en een plateau aan de achterzijde voor AC-adapters. Het biedt tevens het gemak van een headsethouder om bureauruimte te besparen, een bekerhouder om morsen te voorkomen en een kabelbeheerruimte aan beide kanten van het bureau om kabels netjes georganiseerd uit de weg te houden. Het bureau is stabiel en kan tot 120 kg aan gewicht dragen.

Predator Gaming Desk (PGD110) is beschikbaar in de Benelux vanaf december 2021. Verkoopadviesprijs vanaf €229.


Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.