Alienware lanceert de nieuwe Aurora R16 desktop


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dell

Alienware heeft de lancering aangekondigd van de vernieuwde Alienware Aurora R16, de volgende evolutie van hun Aurora desktop. Het bureau is ontworpen met geavanceerde technologie en een ruimtebesparend design, terwijl het de gaming ervaring verbetert met een stiller en koeler systeem.

De Aurora R16 biedt geoptimaliseerde luchtstroom, waardoor het systeem gemiddeld 20% stiller is en CPU- en GPU-temperaturen tot 10% en 6% lager zijn. Het heeft een universeel ontwerp dat in verschillende omgevingen past, en het is kleiner dan zijn voorganger, met een 40% afname in volume, terwijl het interne volume onveranderd blijft.

Het nieuwe ontwerp met een ovalen lichtlus, genaamd Stadium loop, aan de zijkant van het chassis, zorgt voor een grotere luchtinlaat en efficiëntere luchtstroom. De Aurora R16 biedt ook een zijpaneeloptie waardoor het bureau vanaf de zijkant kan worden bekeken. Deze frisse benadering heeft eenvoud door het ontwerp gebracht en zorgt voor een stiller en koeler desktop.

Onder de motorkap biedt de Aurora R16 krachtige prestaties met NVIDIA GeForce RTX 40-serie GPU’s en 12e en 13e generatie Intel Core desktopprocessors. Het heeft Wi-Fi 6, tot 64 GB DDR5-geheugen en tot 8 TB SSD-opslag.

De Aurora R16 wordt geleverd met Alienware Command Center 6.0, waarmee gamers gemakkelijk toegang hebben tot verschillende instellingen en verlichting. Het bureau is ook milieuvriendelijk, met het hoogste percentage gerecyclede materialen ooit gebruikt in een Alienware desktop.

De computer is beschikbaar vanaf 3 augustus en begint bij $1749.99 (US) met een 13e generatie Intel Core i7 13700F en NVIDIA GeForce RTX 4070 graphics. Bovendien doneert Alienware een deel van elke in aanmerking komende aankoop aan UNICEF om scholen wereldwijd te helpen verbinden met internet.Bronnen: Dell

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?