5 Smartphone hoesjes review (Samsung S7)

De smartphone is niet weg te denken uit het dagelijks leven van velen, zo ook die van ons. Het is het primaire communicatiemiddel met vrienden, voor werk, onze primaire nieuwsvoorziening en nogal cruciaal: de primaire camera waarmee we het opgroeien (en opvoeden, of beter gezegd: het proberen op te voeden) van onze kinderen vastleggen. Met zo’n belangrijke rol hebben we besloten te investeren in goede smartphones, en als je wat moois koopt wil je het natuurlijk ook een beetje beschermen, al was het maar dat de hartverscheurende beelden op het netvlies van een gebarsten beeldscherm dagen, weken, of soms maanden blijven hangen.

Enkele maanden geleden namen we een aantal hoesjes van het merk Gear4 onder de loep, hoesjes waar we tot op de dag van vandaag met vertrouwen op vertrouwen. Één nadeel van een bewuste keuze maken voor één merk of model is het ontbreken van vergelijkingsmateriaal, dus op de vraag of wij via smartphonehoesjes.nl eens een bredere selectie aan .. wel.. smartphoenehoesjes wilden ervaren zeiden dan ook ja. In deze review bekijken wij vijf verschillende hoesjes (zowel origineel als 3rd party), leggen wij die naast o.a. onze eerdere Gear4 cases en halen we ook de originele Samsung S View cover aan, en leerden wij zelfs dat het mogelijk is je eigen design hoesje te laten printen. Nooit aan gedacht, maar klonk leuk.


De eerste in de line-up is de Spigen Tough Armor Case. Spigen zal voor vele smartphone bezitters één van de bekendere hoesjes makers zijn met een reputatie om zeker niet de goedkoopste te zijn, maar kwalitatief toch net spul te leveren zonder dat het de spuigaten uit loopt. Hoewel het assortiment vrij breed is, inclusief wat redelijk elegante hoesjes, zien we toch een trend bij Spigen wat betreft wat grove, mannelijke cases.




De Tough Armor case is daar zeker een voorbeeld van, met een combinatie van zwart en antraciet, waarbij er een flexibele maar erg degelijke rubberized constructie om je telefoon zit, aangevuld met een harde cover over de rug van je telefoon. De harde cover heeft één groot voordeel, en dat is een flinke weerstand tegen stof en vingerafdrukken. Hoewel we op de lange termijn wel wat krasjes verwachten, op korte termijn houdt hij goed stand, oogt hij in elk geval fris. Het maakt de redelijk elegante Samsung Galaxy S7 wel een wat fysiekere aangelegenheid. Hoesjes leunen uiteraard voor een groot deel op de emotie, en als je voor een dergelijke stoere look wilt gaan lijkt Spigen goede zaken te doen.





De case leunt op ‘air cushion tech’ in de hoeken om tegen vallen en stoten te beschermen. De indrukken zijn ook die van een case die wel een tikje kan verdragen, al (en dat is geheel subjectief) hou ik het gevoel dat de D3O tech in de Gear4 hoesjes misschien toch net wat veiliger is. Vergeleken met eenvoudige TPU covers, of de standaard Samsung line-up, is de Spigen echter overtuigend steviger en schok-absorberender. Hoewel de knoppen ook redelijk fors en stug ogen valt wel op dat die een stuk soepeler te bedienen zijn dan in de Gear4 cases, wat praktisch wel prettig is. Hoe dan ook, deze laat een positieve indruk achter op gebied van bescherming en uitstraling.



Hou er wel rekening mee dat modellen als dit profiteren van een screenprotector, waarbij de betere glazen varianten een betere ervaring bieden dan de spotgoedkope alternatieven. Kijk hier om wat screenprotectors te bekijken (opent nieuwe pagina), wij hebben er geen opgenomen in deze vergelijking want yours truly vind het zelf gewoon niet fijn aanvoelen.


Voorheen had ik zelf ook een Spigen, maar die heb ik uiteindelijk vervangen door een flip cover met ruimte voor wat pasjes. Het merk Black Rock had ik nog nooit van gehoord, maar de foto’s op de website maakte een mooie indruk dus de keuze om een ander merk eens een kans te geven was vlot gemaakt.



Toegegeven: deze flip cover stelde visueel ook niet teleur. De Black Rock material mesh booklet case is slank, mooi mat grijs, heeft een bescheiden chique print en een hele nette zachte afwerking intern. We zien daar ruimte voor een enkel pasje, een parkeerkaart of wat briefgeld opgevouwen. Geen echte wallet, maar ook die enkele plek is praktisch fijn.




Het slanke element heeft wel zijn consequenties, want de geboden bescherming is duidelijk minder. Uiteraard beschermt een dergelijke case je scherm wel netjes in je broekzak of handtas, denk bijvoorbeeld aan rondslingerende sleutels die dan krassen maar ik krijg niet het vertrouwen dat ik mijn telefoon van significante hoogte op de grond wil laten stuiteren. Er is geen ‘air cushion’ of ‘D3O’ materiaal of iets fancy, het is gewoon een kunststof frame. Wel prettig daarbij is het feit dat de aansluitingen geheel open en vrij zijn, waardoor je geen gedoe hebt als je een oplaadkabel hebt die toevallig net wat groter is, zoals sommige aftermarket kabels.




Zo’n 25 euro is natuurlijk niet weinig, en zoals gezegd lijkt Spigen dan de veiligere optie voor je geld als je toch focust op all-round bescherming. Echter vergeleken met Samsung hun eigen view cover ontloopt het elkaar weinig, en zoek je vooral bescherming tegen je sleutels en maak je je minder zorgen dat je spontaan met je telefoon gaat gooien, dan is de Black Rock wel een visueel fraai alternatief. Wel jammer vind ik het ontbreken van een sluit mechanisme, wat in de praktijk inhoudt dat het boekje wel eens open gaat zonder dat je dat wilt, wat dan net weer wat minder chic is. En hoewel de Gear4 Oxford case (34,95) duidelijk duurder en flink dikker is vind ik de stevigheid en stevige sluiting wel significant beter, en 10 euro meer wanneer je het hebt over telefoons voorbij de 500 euro is ook niet gek veel. Nogmaals het is een visueel fraaie case, maar of je dat genoeg gaat vinden om hem aan te schaffen voor deze prijs? Ik neig nog even verder te shoppen en kon het zelf ook niet laten vrij vlot weer terug te schakelen naar de Gear4 Oxford.




Langzamerhand werken we van mainstream naar niche, en dan belanden we nu bij een originele Samsung cover met een specifieke insteek: de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord.





Waar ik de S View cover weinig spectaculair vind, hooguit leuk met het halve zichtbare venstertje, is de Samsung Keyboard Cover echt wel heel erg tof. Voor dit gouden model pakken we natuurlijk even de witte S7 erbij, want dat oogt duidelijk het beste; voor de zwarte S7 zou ik de zwarte type cover overwegen. Ook deze cover ontbreekt een chique val absorbatie oplossing en leunt op een volledig kunststof constructie, maar die voelt toch net wat steviger en is bovenal heel erg netjes afgewerkt. Het patroontje en de Samsung branding maken hem voor mij toch zichtbaar luxer, en ondanks dat hij maar 36 gram weegt en dus weinig voorstelt zijn de fysieke indrukken toch echt positief.






Het toetsenbord zelf is ook best lekker, stevige knoppen met prettige feedback, maar niet te zwaar, en zelfs de eerste dag tik je al net wat vlotter en met minder gebruik van de backspace knop. Al zal niet iedereen zo veel typos maken als ik. Het toetsenbord is natuurlijk niet perfect, en heeft zeker consequenties, vooral in de zin dat je de helft van je scherm kwijt bent. De praktische winst lijkt vooral te zitten in het feit dat je de cover zelf geheel los kan gebruiken, en het toetsenbord alleen wanneer gewenst er op kan klikken. Lange treinrit en wat langere mails tikken? Click, en gaan.




De standaard prijs van ca 50 euro is best geld voor een extra die je in mijn ogen niet 24/7 erop zal laten zitten, en de bescherming van de losse cover houdt natuurlijk niet over. Op moment van schrijven is de Keyboard cover voor de S7 echter voor 24,95 verkrijgbaar, wat een stuk beter te behappen is. Anderzijds, kijk je zakelijk en zie je er een tijdswinst in, dan snap ik de keuze prima. Al met al een interessant object om eens te ervaren, met nogmaals een opvallend positieve score voor de uitstraling en afwerking, want hoewel niet voor iedereen is dit wel echt een hele chique implementatie.


En over chic gesproken… deze case met ingebouwde accu is dat dus totaal niet. Samsung biedt voor maar liefst 64,95 een originele Battery Case met 2700 mAh accu aan, dat is nipt minder dan een volle lading voor je S7, dus wij gingen aan de slag met de 29,95 euro kostende merkloze 6000 mAh oplossing; flink meer power voor je geld dus.





Dit ding is ook één en al praktijk gericht. De bouw voelt keurig, maar de uitstraling kan ik geen aardig woord voor bedenken. Je telefoon verandert in een soort tank, of als je hem ondersteboven legt lijkt het net alsof de cover nare dingen met je mooie telefoon aan het doen is; ja, even goed kijken, cannot be unseen. Van bescherming is ook weinig sprake, behalve dan de achterzijde van je telefoon, want die twee armpjes aan de zijkant doen niet veel meer dan je telefoon net op zijn plek houden. Vergeleken met een losse 6000mAh powerbank zou je dit echter nog wat eleganter kunnen noemen, en bijvoorbeeld voor een event dag met veel fotografie, gps-gebruik en screen-time vermoed ik dat deze case ook best mee gaat op een paar tripjes. Op die manier moeten we het gewicht ook beoordelen: 146 gram op de weegschaal is bijna even veel als een S7 zelf weegt, maar een powerbank met kabel erbij kost je even veel.





De praktische voordelen lijken nog iets verder te gaan, want je kan hem namelijk ook als powerbank gebruiken voor een andere telefoon via de USB Type-A uitgang. Maar dan gaat het ook een beetje verkeerd, want die USB uitgang kan slechts 0,5 A over 5V leveren: 2,5 Watt, een fractie van de normale oplaadsnelheid van een S7. Van opladen is daarmee nauwelijks sprake, maar laten we het er op houden dat een aangesloten apparaat in elk geval niet uitvalt. Ook het opladen van de telefoon in de case gaat niet heel hard met 1A over 5V oftewel 5 Watt, maar dat kan er nog mee door in de veronderstelling dat hij er toch lang in mag zitten. Wel jammer is dat het opladen van de case zelf ook onnodig traag is met 0,8 A. Het komt er op neer dat wanneer de case leeg is je hem gerust een hele nacht aan de lader mag laten liggen, voor 6000 mAh is een vlottere laad optie toch wel handig.


We ronden het echter positief af, want hoewel er dus zeker wat beperkingen aan deze alternatieve case zitten kwam er al snel nog één mooie praktische use case bovendrijven. Als mediaspeler voor de kids in het vliegtuig bijvoorbeeld. Met de kick-stand staat hij stevig en de accuduur is natuurlijk geen punt meer. Lezers met kinderen kunnen zich vast inbeelden dat die 3 tientjes voor dergelijk comfort een hele kleine investering is. Je daily driver zal het niet worden, maar voor dergelijke prijzen is het wel een aantrekkelijke optie voor erbij.





We sluiten af met iets wat ik tot voorkort niet eens voor mogelijk had gehouden: je eigen case laten printen. Ondanks het feit dat ik de 30 voorbij ben en nog kan herinneren dat er ooit fysieke winkels bestonden die tal van ‘leuke’ objecten printen voor je, ik bedoel wie heeft er geen familie foto hema muismat gehad, was het niet in mij opgekomen om je eigen ontwerp phone design te printen. Voor 14,95 kan je daar aan de slag met een vrij basale editor waarbij je wat standaard achtergrondkleuren en illustraties kan kiezen, aangevuld met je eigen tekst en afbeelding.


Helaas had ik het hoesje met Overwatch logo al besteld voordat ik de geniale ingeving had om het meest bizar slechte design ooit te printen, maar ik deel de screenshot alsnog graag met jullie.


Het idee is gewoon heel erg tof, en 14,95 is ook niet gek veel geld voor iets geinigs als dit of iets wat best kan voor een cadeautje bijvoorbeeld. Objectieve beoordeling van het hoesje.. tja. De print kwaliteit is ok maar niet fenomenaal, met wat kleine zichtbare imperfecties als je goed kijkt, en de gebruikte TPU cover (in geval van deze S7, andere modellen telefoons hebben soms andere opties) is ook gewoon niet echt bijzonder. Pik een willekeurige 1 euro TPU cover van Aliexpress en je hebt grofweg hetzelfde. Zeker als je een standaard ontwerp pakt, bijvoorbeeld iets game, film of ander populair onderwerp gerelateerd, heb je daar ook tig opties voor een paar euro. Heck, zelfs je eigen design insturen kan tegenwoordig ook al daar, voor wanneer je bijvoorbeeld geen Sushi cover wilt.




In de editor heb je echter wel redelijk wat zaken zelf in de hand, wat op zich gewoon als meerwaarde mag tellen. Daarbij viel één ding op: ik had mijn bestelling (inclusief cover met eigen logo) op donderdag avond om 22:00 ingestuurd, en zaterdag lag alles op de mat. Nu claimt smartphonehoesjes.nl dat ze bestellingen voor 21:00 dezelfde dag verzenden, maar dat ook eigen ontwerpjes daaronder vallen vind ik best netjes. Ergens zal het ook wel moeten om te concurreren tegen de Chinese handel, maar neemt niet weg dat even een last minute cadeautje of geintje regelen leuker is dan soms weken moeten wachten op je ali case. Iets duurder ja, maar veel geld is het niet.

Klik op deze link om je eigen hoesje te ontwerpen (opent nieuwe pagina)


Weer flink wat kunnen ervaren dus, één van de mooiste dingen van het reviewen. We hebben enkele vooroordelen bevestigd gezien, bijvoorbeeld dat Spigen gewoon toffe, lekker degelijke cases neer weet te zetten, en ook gezien dat Samsung zelf echt hele leuke oplossingen in huis heeft: de Keyboard cover is chic, netjes afgewerkt, en voor specifieke doeleinden ook best praktisch.

Ook het feit dat een goedkope 3rd party oplossing soms consequenties heeft was natuurlijk wel een vooroordeel. Zo blijkt de goedkope 6000 mAh merkloze accu hoes zelf traag te laden, en de feature om een andere apparaat als ‘powerbank’ op te laden is dermate traag dat ik die feature eigenlijk niet eens zou noemen. Desondanks zie ik er genoeg brood in, bijvoorbeeld voor lange dagen op een evenement met veel foto’s, of als mediaspeler voor de kinderen op een lange vlucht, en het feit dat je dan flink meer capaciteit krijgt voor dertig euro in plaats van dik zestig aan een originele variant, kan ik dan best wel wat zachter over zijn.

Los van de twee niche oplossingen, de keyboard cover en de accu cover, is het de Spigen die het meest aanspreekt. De Black Rock is visueel fraai en voelt netjes, en op basis van de afbeeldingen was het best mogelijk geweest dat ik die in de tijd zelf had gekocht, maar het eens uitvoerig kunnen ervaren van zo’n product in de praktijk heeft mij vermoedelijk een minder gelukkig gevoel bespaard. Het heeft mij toch vooral geleerd dat er nog meer te zeggen valt voor een echt stevige, nog wat duurdere implementatie zoals de Gear4 cases die we maanden geleden al separaat reviewden. Die wisten fysiek af te zetten van wat Samsung met hun eigen merk cases neer zet, maar ook hier vergeleken met wat alternatieven zien we toch significante verschillen. 25 euro uitgeven is in elk geval geen garantie is voor iets spectaculairs, of het nu 3rd party of Samsung origineel is, er gaat niets boven een langdurige hands-on. Aan de andere kant zou het onjuist zijn om te stellen dat het enkel om veiligheid draait, want veel cases draaien om praktische toevoegingen of gewoon de uitstraling, uiteindelijk moet je zelf prioriteiten stellen. In mijn eigen geval, met een focus op bescherming boven alles, denk ik dat onzeGear4 selectie nog even mee mag gaan. De Gear4 Oxford bijvoorbeeld is nog altijd te koop voor 34,95 en toont inmiddels wel wat slijtage sporen, maar dat tientje op een paar honderd euro voor een telefoon neem ik graag voor lief.

Een woord van dank aan Smartphonehoesjes.nl voor het beschikbaar stellen van deze hoesjes.

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
[wpdevart_facebook_comment curent_url=”https://www.techtesters.eu/5-smartphone-hoesjes-review/” title_text=”” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”1″ title_text_font_famely=”arial” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”10″ ]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.