870 EVO SSD van Samsung verschijnt online


Op de Duitse website Winfuture zijn details verschenen waaruit blijkt dat Samsung binnenkort een nieuwe schijf uit zal brengen in de EVO-serie. Deze 870 EVO gaat beschikken over een 2,5″ formaat met een 6 Gbps SATA III-interface, waarmee lees- en schrijfsnelheden tot 560MB/s en 530MB/s behaald kunnen worden. Welk type controller en chips gebruikt gaan worden is nog niet bekend gemaakt, al zal het waarschijnlijk TLC-geheugen betreffen gezien de 860 EVO hier ook gebruik van maakte.


Bekend is dat de 870 EVO beschikbaar zal komen in 250GB, 500GB, 1TB, 2TB en 4TB. Exacte prijzen per model zijn nog niet genoemd, al wordt verwacht dat deze tussen de 70 en 450 euro gaan liggen volgens Winfuture. Daarmee zal de kleinste 250GB €70 gaan kosten, en de grootste 4TB €450.Bronnen: Winfuture via Tom’s Hardware

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.