Aankondigdatum AMD Radeon RX 6700 XT bekend


Het zal niet meer lang duren voordat de AMD Radeon RX 6700 serie aangekondigd zal worden. Volgens de geruchten zou deze aankondiging in maart plaatsvinden. Eerder hebben we reeds gehoord dat dit midden maart zal zijn. Dit lijkt te zijn bevestigd te Cowcotland op Twitter, welke aangeeft dat de AMD RX 6700 XT op dinsdag 18 maart aangekondigd zal worden. Hiermee valt de grafische kaart precies in het schema waar al langer over gespeculeerd wordt.


Het is onduidelijk of zowel de non-XT als XT variant aangekondigd zullen worden. De RX 6700 serie is de eerste grafische kaart welke beschikt over de NAVI 22 XL architectuur. Volgens geruchten zal de RX 6700XT beschikken over 12GB GDDR6 geheugen met een 192-bit geheugenbus en 40 Compute Units (CUs). Vermoedelijke specificaties van de RX 6700 zijn nog niet bekend, al zal deze gebruik maken van dezelfde NAVI 22 XL architectuur in een andere configuratie, samen met 6GB geheugen.

De voorraad van de RX 6700 serie zal, net als vrijwel elke grafische kaart, schaars zijn. Tevens heeft AMD de aankondigdatum nog niet bevestigd.Bronnen: Cowcotland (Twitter)

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.