Acer breidt Vero-lijn uit met de Acer Chromebook Vero 514


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft vandaag de nieuwe Acer Chromebook Vero 514 onthuld. Dit is de eerste Chromebook in een lijn met milieuvriendelijke Vero-apparaten waaruit de inzet van het bedrijf voor meer duurzaamheid blijkt. Bij deze apparaten hebben consumenten en commerciële klanten namelijk meer opties om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De nieuwe Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) heeft een ingenieus ontwerp waarbij rekening is gehouden met de gehele levensduur van het product, aangezien de laptop eenvoudig kan worden geüpgraded, gerepareerd, gedemonteerd en gerecycled. Ook worden er in de meeste onderdelen gerecyclede materialen gebruikt, zoals 30% PCR-plastic (Post-Consumer Recycled) in de behuizing en 50% PCR-plastic in het toetsenbord, 100% plastic op het touchpad dat anders in de oceaan zou eindigen en 90% gerecycled papier in de verpakking.

Verminderen, hergebruiken en recyclen
De behuizing en de schermranden van de nieuwe Acer Chromebook Vero 514 bestaan voor 30% uit PCR-plastic en het toetsenbord en luidsprekers zelfs voor 50%. Bovendien draagt de Chromebook bij aan de afname van plastic afval in de oceaan, omdat er voor de behuizing van de ingebouwde ventilator en voor het OceanGlass™-touchpad plastic is gebruikt dat anders in de oceaan zou zijn beland. Het plastic maakt dat het touchpad strak en glasachtig aanvoelt en snel reageert.

De nieuwe Chromebook is speciaal ontworpen met het oog op een langere levensduur, zodat de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt. Dankzij het gebruik van standaardschroeven aan de onderkant van het apparaat is het uitvoeren van reparaties en het doen van upgrades in geheugen en opslag een stuk eenvoudiger geworden. De unieke buitenkant bestaat uit een verfvrije behuizing en is afgewerkt in de kleur Cobblestone Grey. Het scherm is voor 99% recyclebaar. De Acer Chromebook Vero 514 heeft een schokbestendige behuizing die levensduur verlengend werkt en voldoet aan de MIL-STD 810H-testnormen. Het stevige ontwerp beschermt de Chromebook tegen vallen van hoogtes tot wel 122 cm.

De Acer Chromebook Vero 514 levert geweldige prestaties
Dankzij de nieuwste 12e generatie Intel® Core™-processoren en de Intel® Iris® Xe-videokaart voldoet de Acer Chromebook Vero 514 aan alle wensen op het gebied van samenwerking, productiviteit en entertainment. De snel oplaadbare batterij zorgt ervoor dat gebruikers de hele dag productief kunnen zijn, want de Chromebook kan in slechts 30 minuten 50% van de batterij (met een gebruiksduur van 10 uur) opladen.

Het 14-inch Full HD-scherm van niet-reflecterend Corning Gorilla Glass – verkrijgbaar bij het model met touchscreen – heeft een helderheid van 300 nits en een breed kleurenbereik van 100% van het sRGB-spectrum en biedt een levendigere en aantrekkelijkere kijkervaring. De Acer Chromebook Vero 514 heeft smalle randen en mede daardoor een indrukwekkende scherm/behuizing-verhouding van 88%. De Full HD-webcam met technologie die schittering tegengaat en het DTS-geluid met Smart Amplifier staan garant voor hoogwaardige videoconferencing op de nieuwe Chromebook.

De Acer Chromebook Vero 514 is ontworpen met het oog op creativiteit en verbinding; zo is de Chromebook uitgerust met snel en betrouwbaar WiFi 6E en kunnen er diverse apparaten en schermen op worden aangesloten. De verschillende poorten – waaronder USB Type-C (2x), USB 3.2 Type-A en HDMI – bieden tal van oplaadmogelijkheden.

Acer Chromebook Enterprise Vero 514
Zakelijke gebruikers hebben met de Acer Chromebook Enterprise Vero 514 diverse mogelijkheden om ChromeOS voor hun werk te gebruiken. Zo kunnen medewerkers van milieubewuste organisaties, callcenters, zorginstellingen en andere bedrijven efficiënter en productiever werken. De Chromebook Enterprise Vero 514 is verkrijgbaar met alle zakelijke mogelijkheden van ChromeOS, waaronder geavanceerde beveiliging, rapportages en inzichten, schaalbaar cloudgebaseerd beheer en zero-touch enrollment.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf EUR 599.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.