Acer brengt de Chromebook 516 GE uit voor gaming


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft vandaag recent een Chromebook aangekondigd die is geoptimaliseerd voor cloudgaming – de Acer Chromebook 516 GE. Met deze Chromebook profiteren gebruikers van een betere gamingervaring tot volledige pc- en consolegames in de cloud. De nieuwe Acer Chromebook 516 GE is voorzien van 12e Gen Intel® Core™-processoren, een snel 120Hz-beeldscherm, een RGB-toetsenbord met anti-ghosting-technologie, geavanceerde DTS-audio en het belangrijkste van alles: ondersteuning voor cloudgamingplatforms waaronder NVIDIA’s GeForce NOW, Xbox Cloud Gaming (bèta) en Amazon Luna.

Krachtige prestaties en graphics met een levendig 120Hz-beeldscherm
Ieder aspect van de Acer Chromebook 516 GE is ontwikkeld voor klanten die in een nieuwe wereld van gaming willen stappen. De nieuwe Chromebook ondersteunt NVIDIA GeForce NOW met de beste prestaties voor next-generation cloudgaming op de Acer Chromebook 516 GE. Het best presterende niveau van NVIDIA GeForce NOW biedt streaming vanuit de NVIDIA GeForce NOW SuperPOD en een krachtige gamingsupercomputer in de cloud zodat games met tot wel 1600p en 120 frames per seconde kunnen worden gestreamd met de allernieuwste graphics met eigenschappen zoals raytracing en meer.

Om deze nieuwe graphics te versterken wordt de Chromebook aangestuurd door processoren tot de 12th Gen Intel Core i7 P-serie voor het allernieuwste in reactieprestaties en videodecodingstechnologie: ideaal voor cloudgaming. De Acer Chromebook 516 GE maakt tevens gebruik van 16GB LPDDR4X RAM en tot wel 256GB PCIe NVMe SSD-opslag om de reactiesnelheid te boosten en het een van de allerbeste Chromebooks voor gaming tot nu toe te maken.

De Acer Chromebook 516 GE biedt prachtige gamingvisuals op zijn ultrasoepele 120Hz high-resolution WQXGA (2560×1600) IPS-beeldscherm. De snelle vernieuwingsfrequentie maakt gameplay met hoge FPS mogelijk zodat gamers nog geen milliseconde aan actie hoeven te missen. Het levendige 16-inch beeldscherm met smalle rand en een hoogte-breedteverhouding van 16:10 brengt meeslepende visuals tot leven en de ondersteuning voor 100% sRGB-kleurengamma biedt een keur aan nauwkeurige en levendige kleuren.

Op gaming gefocust design met ongeëvenaarde audio
Gaming op Chromebook wordt nog beter dankzij de ongeëvenaarde audiocapaciteiten van de nieuwe Acer Chromebook 516 GE. DTS-audio levert een hoogwaardig geluid zonder vervorming op twee omhooggerichte luidsprekers en twee omlaaggerichte luidsprekers. Ongewenste geluidstrillingen worden bovendien verwijderd door de force-canceling woofers die met perfecte synchronisatie in verschillende richtingen projecteren.

Het gamingtoetsenbord van de Chromebook 516 GE is voorzien van anti-ghostingtechnologie om snel en nauwkeurig toetsenbordinvoer en toetsencombinaties te registreren. Het toetsenbord biedt tevens levendig gekleurde, vooringestelde achtergrondverlichtingsmodi om de gameplay van gebruikers nog spannender te maken. Gebruikers kunnen kiezen uit een van zeven kleuren of een vooraf gedefinieerde 4-zonekleurenoptie.

Connectiviteit voor gaming en meer
De Acer Chromebook 516 GE garandeert een stabiele en supersnelle verbinding voor ononderbroken cloudgaming dankzij de RJ-45 2.5G Gigabit Ethernet LAN-poort. Daarnaast zorgt de snelle en betrouwbare WiFi 6E ervoor dat het apparaat onderweg een krachtige verbinding houdt met de nieuwste cloudgames. De Chromebook bevat de nieuwste poorten om grotere beeldschermen en meer aan te sluiten, inclusief dubbele USB Type-C, USB Type-A, HDMI en Bluetooth 5.2 voor draadloze verbinding met accessoires.

De accu van de Acer Chromebook 516 GE gaat tot wel 9 uur mee zodat gameplezier niet wordt onderbroken. De Chromebook heeft tevens een Full HD-webcam met technologie om schittering tegen te gaan en tijdelijke ruisonderdrukkingstechnologie voor een nog betrouwbaardere beeldkwaliteit. De dubbele microfoons zijn een aanvulling op de vier luidsprekers om er zeker van te zijn dat de hoge inputkwaliteit overeenkomt met de audio-uitvoer.

Toegang tot volledige pc- en consolegames
Klanten met de Acer Chromebook 516 GE kunnen direct beginnen met spannende gameplay omdat er geen installaties of downloads nodig zijn. Met toegang tot volledige pc- en consolegames in de cloud, via de knop Everything kunnen Acer-klanten heel simpel games zoeken en naar hun Chromebook 516 GE streamen. Daarnaast worden er meer games en bundels toegevoegd om meer waarde en spanning te bieden voor alle gamingfans.

Prijs en beschikbaarheid
De Acer Chromebook 516 GE laptop is vanaf het eerste kwartaal van 2023 verkrijgbaar vanaf €999,-Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.