“Acer brengt de Swift 5 laptop uit met WQXGA-display”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft vandaag zijn populaire Swiftnotebookassortiment vernieuwd met nieuwe modellen van de Swift 5 en Swift 3. Deze nieuwe laptops zoeken de grenzen op van wat mogelijk is met een dun en licht apparaat, en zijn uitgerust met Intel® Core™-processors van de 12e generatie, prachtige displays en een accu die de hele dag meegaat: alles wat een mobiele professional nodig heeft.

Premium, krachtig en licht
De nieuwe Acer Swift 5 (SF514-56T) is een premium laptop die is ontworpen voor mobiele professionals die onderweg hun werk moeten doen en hierbij een strakke en moderne uitstraling nodig hebben. Maar dit stijlvolle uiterlijk biedt meer. Het CNC-bewerkte unibody-chassis herbergt een Intel® Core-processor™ van de 12e generatie, en kan 12 kernen bieden met Intel® Iris® Xe-graphics — dit alles in een rank ontwerp van slechts 1,2 kg dankzij aluminium van ruimtevaartkwaliteit. De dunne behuizing van 14,95mm en een tweekanaals LPDDR5-geheugen van 16GB en PCIe Gen 4 SSD-opslag tot 2TB maken deze laptop compleet.

De Swift 5, doelbewust ontworpen voor moeiteloos gebruik, is uitgerust met Windows Hello in een vingerafdruklezer op de aan/uit-knop om comfortabeler en veiliger in te loggen, waarna Cortana met spraakfuncties als een persoonlijke productiviteitsassistent functioneert. De Intel® Evo™-verificatie houdt in dat de laptop voldoet aan belangrijke functies die de ervaring verbeteren zoals onmiddellijk ontwaken uit de slaapstand en een werkelijke accuduur van 10 uur. De accu laadt in een mum van tijd op, 30 minuten opladen geeft 4 uur accuduur.

En als klap op de vuurpijl is het OceanGlass™-touchpad gemaakt van plastic afval uit de oceaan, wat deze een strak glasachtig gevoel geeft. Dit groene kenmerk gaat niet ten koste van de prestatie: het touchpad heeft een Microsoft Precision Touchpad-certificering en ondersteunt gebaren met meerdere vingers.

Prachtig touchscreen-display
De Acer Swift 5 kenmerkt zich door een prachtig WQXGA (2560×1600) touchscreen-display, plus een aantal onderscheidende functies die de gebruiker centraal stellen. Gebruikers zullen onmiddellijk de dunne randen aan alle vier zijden van het scherm opmerken, waarmee een scherm/behuizing-verhouding van 92,22% is gerealiseerd. Een beeldverhouding van 16:10 biedt meer verticale extra ruimte dan de traditionele beeldverhouding van 16:9, wat inhoudt dat gebruikers meer van een document of spreadsheet kunnen zien voordat moet worden gescrold. Het display is gemaakt met een laag antimicrobieel Corning® Gorilla®-glas dat niet alleen robuust is maar ook ingebed met ionisch zilver om het oppervlak te beschermen.

De Swift 5 is in het bijzonder een goede keus voor diegenen die thuis werken of onderweg zijn of veel conferentiegesprekken moeten voeren. De FHD MIPI-webcam maakt gebruik van de Acertechnologie Temporal Noise Reduction (TNR) waarmee ook bij weinig licht hoogwaardige videofeedback wordt geproduceerd, terwijl technologie zoals Acer PurifiedVoice™ met AIruisonderdrukking ervoor zorgt dat de stem van een gebruiker luid en duidelijk hoorbaar is. De laptop is ook uitgerust met Wi-Fi 6E voor verbeterde algehele connectiviteit.

Koeling en connectiviteit
De Swift 5 is voorzien van een indrukwekkende reeks thermische oplossingen waarmee de krachtige hardware wordt ondersteund. Het toetsenbord met achtergrondverlichting is uitgerust met een luchtinlaatontwerp dat 8 tot 10% meer warmte uitstoot dan een standaardtoetsenbord, terwijl een vernieuwd systeem met dubbele ventilator en D6-warmtepijpen de luchtstroom en thermische efficiëntie verder verbeteren. Gebruikers kunnen deze koelprestatie op maat maken voor de taak die op een gegeven moment wordt uitgevoerd, door op “Fn+F” te drukken om drie gebruiksstanden te selecteren: stil, normaal, en prestatie.

De Swift 5 geeft gebruikers het beste van twee werelden: hij is dun en licht, maar kan ook bogen op een ruim aantal poorten. Gebruikers kunnen profiteren van twee Thunderbolt™ 4-poorten, een HDMI 2.1-poort, en twee USB 3.2 Gen 1-poorten (waarvan één kan worden gebruikt om voeding te leveren aan apparaten zelfs wanneer de laptop zelf is uitgeschakeld).

De Acer Swift 5 (SF514-56T) zal in de Benelux verkrijgbaar zijn vanaf mei/juni met een consumentenadviesprijs vanaf €1399.

Acer Swift 3
De Acer Swift 3 (SF314-512) is een compleet nieuwe laptop van 14 inch die uitermate geschikt is voor werk onderweg. Het apparaat is verkrijgbaar in drie kleurgewassen ontwerpen en biedt gebruikers Intel® Core™-processors van de 12e generatie en 2 TB aan SSD-opslag. Hij is uitgerust met een helder 16:9 QHD-display en een FHD-webcam met TNR-technologie van Acer voor betere videogesprekken, terwijl Wi-Fi 6E en DTS Audio bijdragen aan een uitmuntende streamingervaring. De essentiële poorten zijn ook aanwezig: USB Type-C, USB Type-A en HDMI 2.1.

De Swift 3, perfect voor diegenen die veel op pad zijn, kan in een mum van tijd heel snel worden opgeladen, 30 minuten opladen geeft vier uur accuduur. De Swift 3 is ook uitgerust met het TwinAir-koelsysteem met dubbele ventilator van Acer, dat een verbetering van 65,8% biedt in vergelijking met de thermische prestatie van één enkele ventilator.

De Acer Swift 3 (SF314-512) zal in de Benelux verkrijgbaar zijn vanaf mei/juni met een consumentenadviesprijs vanaf €999.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.