Acer brengt nieuwe gamingdesktop en -monitoren uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Op 25 april heeft Acer de Predator Orion X aangekondigd, een compacte gaming-pc die dankzij zijn indrukwekkende specificaties zeer krachtig is. Het apparaat maakt gebruik van een combinatie van de 13e generatie Intel Core i9-13900KS-processor en de liquid cooling NVIDIA GeForce RTX 4090-GPU, speciaal ontworpen om in de kleine behuizing te passen. Het design van de Predator Orion X is zeer futuristisch en bestaat uit verschillende zones met daarin de processor, videokaart en het liquid cooling systeem. De gamingdesktop is voorzien van een afneembare magnetische voorkant en metalen zijpanelen ter bescherming van de interne onderdelen. Boven op de behuizing bevindt zich een headsethouder in de vorm van een mechanische arm.

De Predator Orion X is uitgerust met een 13e generatie Intel i9-13900KS-processor met 24 cores, 32 threads, 150 W TDP en de allernieuwste hybride architectuur. De behuizing van de Predator Orion X weegt slechts 9 kg en is ingedeeld in drie afzonderlijke zones voor meer aanpassingsmogelijkheden en een betere algehele prestatie. Het apparaat wordt geleverd met 32 GB DDR5-5600 RAM aan geheugen, twee M.2 SSD-schijven van 1 TB elk en een verlichte hotswap-drivebay voor een eventuele extra NVMe M.2 SSD-schijf. De Predator Orion X biedt ook verschillende snelle verbindings- en aansluitmogelijkheden met Intel Killer E3100G en Intel Killer Wi-Fi 6E AX211 en verschillende poorten, waaronder USB3.2 Gen1-poorten, USB 3.2 Gen2x2 type C-poorten, USB 2.0-poorten en een RJ45-netwerkpoort. De Predator Orion X wordt geleverd met PredatorSense, een geavanceerde software-oplossing voor het aanpassen en monitoren van het systeem. De Orion X is vanaf september verkrijgbaar met een adviesprijs van 2500 euro.

Naast de Predator Orion X heeft Acer ook twee nieuwe curved gamingmonitoren aangekondigd, de Nitro XZ452CU V en Predator X34 V. De Nitro X2452CU V DQHD-monitor biedt een beeldoppervlak van bijna 45-inch en ondersteunt AMD FreeSync Premium Pro en een vernieuwingsfrequentie van 165 Hz. De Predator X34 V heeft een UWQHD OLED-scherm dat 99% van het DCI-P3-kleurengamma ondersteunt en VESA DisplayHDR True Black 400.

De Nitro XZ452CU V-monitor biedt gamers een ongekende kijkervaring. Met zijn enorme 44,5-inch scherm en een ultrawide-beeldverhouding van 32:9, gecombineerd met een resolutie van 5120×1440, hebben gamers de ruimte om alles te doen wat ze willen. Dankzij de snelle vernieuwingsfrequentie van 165 Hz en AMD FreeSync Premium Pro, kunnen gamers genieten van een maximale gaming-ervaring met minimale onderbrekingen. Met ondersteuning voor 90% van het DCI-P3-kleurengamma en VESA DisplayHDR 400 zorgt deze monitor voor een indrukwekkende weergave van kleuren en details, waardoor elke gamewereld nog meeslepender wordt. Bovendien is deze monitor uitgerust met technologieën die de ogen beschermen en gamers urenlang comfortabel laten spelen, zoals BlueLightShield Pro, Flickerless, Low-dimming, ComfyView en Eyesafe 2.0-certificering. De Nitro XZ452CU komt eind dit jaar te koop voor 1100 euro.

De Predator X34 V-monitor is een OLED-monitor die speciaal ontworpen is voor professionele gamers. Met een resolutie van 3440×1440, een kromming van 1800R en een ultrabrede beeldverhouding van 21:9 biedt deze monitor een meeslepende kijkervaring voor de nieuwste games. De vernieuwingsfrequentie van 175 Hz en de responstijd van 0,1 ms (G tot G) zorgen voor een vloeiend beeld zonder ghosting. De monitor ondersteunt AMD FreeSync Premium en VRR (Variable Refresh Rate) voor een naadloze game-ervaring zonder flikkeringen. Bovendien zorgt de VESA DisplayHDR TrueBlack 400-technologie en de ondersteuning voor 99% van het DCI-P3-kleurengamma voor een indrukwekkende weergave van kleuren en details. De monitor beschikt over diverse technologieën om de ogen te beschermen en lange gamesessies comfortabeler te maken, zoals BlueLightShield Pro, Flickerless, Low-dimming, ComfyView en Eyesafe 2.0. De Predator X34 V is vanaf eind dit jaar verkrijgbaar voor ongeveer 1300 euro.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.