Acer introduceert Chromebook Spin 514


Acer gaat tijdens CES 2021 een nieuwe Chromebook uitbrengen: de Chromebook Spin 514. Deze laptop, welke draait op het Chrome OS, heeft een AMD Ryzen 3000 C-processor en een Radeon-videokaart. Het 14-inch Full HD IPS-touchscreen is 360 graden draaibaar, en daardoor op verschillende manieren te gebruiken. De metalen behuizing voldoet aan de Amerikaanse militaire MIL-STD 810H-standaard, oftewel hij is stevig zat. Acer geeft aan dat de configuraties tot 16GB DDR4- en 256GB aan opslaggeheugen verkrijgbaar zullen komen.

Standaard zal de Spin 514 voorzien zijn van twee USB 3.2 Type-C connectoren met zowel ondersteuning voor zowel DisplayPort als opladen, daarnaast zijn er nog twee USB 3.2 Type-A poorten beschikbaar. Er is beschikking over dual-band WiFi 5 en Bluetooth 5.0, en voor het houden van videogesprekken is hij voorzien van een HD-webcam en een dubbele microfoon. Daarnaast is de Google Assistant standaard ingebouwd en daarmee tijdens gebruik altijd beschikbaar.

Acer geeft aan dat de Chromebook Spin 514 vanaf eind april in de Benelux verkrijgbaar zal zijn vanaf €499, de speciale ‘Enterprise’-versie met een zakelijke variant van Chrome OS zal met €549 iets meer gaan kosten. De Spin 514 zal verkrijgbaar komen in de kleuren ‘pure silver’, ‘steel gray’ en ‘mist green’.Bronnen: Acer (persbericht)

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.