Acer introduceert ConceptD 7 SpatialLabs Edition-laptop voor 3D-creators


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

’s-Hertogenbosch – Acer heeft de ConceptD 7 SpatialLabs™ Edition-laptop (CN715-73G) aangekondigd, waarmee ontwerpers en ontwikkelaars de beschikking krijgen over oogverblindende stereoscopische 3D zonder dat ze een speciale bril hoeven te gebruiken. Het mobiele werkstation ondersteunt creators met Acer SpatialLabs, een set optische, display- en zintuiglijke technologieën met realtime weergavemogelijkheden voor een stereoscopische 3Dervaring zonder dat een speciale bril nodig is. De nieuwe laptop wordt daarnaast ondersteund door het NVIDIA Studio-ecosysteem, met onder meer de NVIDIA® GeForce RTX™ 3080-GPU. Naast exclusieve stuurprogrammatechnologie die een verbetering betekent voor de optimale prestatieniveaus en betrouwbaarheid van creatieve apps. Eenvoudig gezegd is de nieuwe ConceptD 7 de ideale laptop voor 3D-modellering en ook een uitstekende laptop voor ontwikkelaars.


Op hetzelfde moment is een 15.6-inch versie van de ConceptD 3 Ezel en een 16:10 versie van de ConceptD 3 aangekondigd.

“Acer heeft zich als doel gesteld de barrières tussen mens en technologie te doorbreken,” aldus Jerry Kao, Co-COO, Acer Inc. “SpatialLabs is een uitstekend voorbeeld van hoe we proberen om dat doel leidend te laten zijn in alles wat we doen. Van productontwikkeling en CAD voor architecten tot projecten met 3D-graphics hebben ontwerpers nu eindelijk de mogelijkheid om hun 3D-creaties in 3D te zien tijdens de workflow om direct betere beslissingen te kunnen nemen, in plaats van dit achteraf te doen. Ontwikkelaars hebben nu de beschikking over nieuwe manieren om verhalen te vertellen en hun ideeën tot leven te brengen.”

Krachtige hardware, innovatieve technologie
Er is echt een krachtig apparaat nodig om 3D-modellen in realtime weer te geven. Om die reden is de ConceptD 7 SpatialLabs Edition-laptop uitgerust met processor tot maximaal een Intel® Core™ i7-processor van de 11e generatie en kan er worden gekozen voor een NVIDIA® GeForce RTX™ 3080-GPU laptop, tot 64 GB DDR4-geheugen en NVMe PCIe SSD-opslag van maximaal 2 TB. Al deze hardware wordt ook ingezet voor het PANTONE® gevalideerd UHD 4K-display met een breed scala aan kleurtechnologieën om 100% van het Adobe RGB-kleurengamma te dekken en een kleurnauwkeurigheidsklasse van Delta E<2 te bieden. Hierdoor weten creators dat de output overeenkomt met wat ze op het stereoscopische 3D-scherm van de laptop zien.

In de bovenste rand van het scherm bevindt zich een stereocamera die uit twee beeldsensoren bestaat die de oogpositie en de bewegingen van de ogen en het hoofd van de gebruiker traceren om beelden in stereoscopisch 3D weer te geven. Dit wordt gerealiseerd door twee licht verschillende beelden te projecteren via een optische lens die aan het scherm van het display is gehecht, waarbij elk beeld naar een ander oog wordt gebroken. Realtime weergavetechnologieën maken het mogelijk dat dit proces zonder vertraging plaatsvindt. Als een gebruiker zijn of haar hoofd draait, wordt het stereoscopische 3D-beeld aangepast alsof de gebruiker eromheen kijkt. De laptop is verder uitgerust met een suite AI-technologieën die taken verzorgen zoals het genereren van stereobeelden, waardoor gebruikers standaard 2D-content kunnen omzetten in stereoscopische 3D-content.

De ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G) wordt verwacht om in december 2021 of januari 20222 beschikbaar te zijn in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €3499.

Gebruiksklare stereoscopische 3D-software voor ontwerpers
SpatialLabs™ geeft creators direct de mogelijkheid om hun projecten in realtime tot leven zien te komen. Ondersteuning voor alle belangrijke 3D-bestandsformaten betekent dat creators hun 3D-modellen heel eenvoudig kunnen converteren naar stereoscopisch 3D. Hiervoor hoeven ze de bestanden alleen maar te importeren in de SpatialLabs Model Viewer, waar ze vervolgens de belichting, texturen en HDRI-achtergronden kunnen aanpassen om de optimale presentatieinstellingen te vinden. Daarnaast zijn er add-ons van SpatialLabs Model Viewer beschikbaar voor acht suites met 3D-software, waaronder Autodesk Fusion 360, Rhinoceros en Zbrush. Hierdoor kunnen modellen die in die toepassingen zijn gemaakt, met één muisklik worden overgebracht naar de SpatialLabs Model Viewer voor controle in stereoscopisch 3D.

De laptop kan ook samen worden gebruikt met een extra 2D-scherm, waardoor het mogelijk is om content te maken of bewerken op een 2D-monitor en vervolgens eventuele wijzigingen in realtime te bekijken in stereoscopisch 3D op het SpatialLabs-device. Hierdoor wordt het proces van het ontdekken van ontwerpproblemen versneld en wordt de werkstroom drastisch verbeterd. Productontwerpers kunnen de SpatialLabs Model Viewer gebruiken om een idee te krijgen van hoe het ontwerp eruit zal zien voordat zij investeren in tijd en resources om te printen of tooling uit te voeren. Managers en teamleden kunnen ook in elk stadium van een project betere feedback geven. Het voordeel voor klanten is dat ze het ontwerp kunnen visualiseren om te controleren of het overeenkomt met hun verwachtingen.

Bovendien is de door Acer ontwikkelde oplossing SpatialLabs Go uitgebreid met AI-technologie, zodat het mogelijk is om stereoscopische 3D-content te genereren van de meeste 2D-content die geschikt is voor schermvullende weergave. Denk hierbij aan foto’s, video’s, eenvoudige games en zelfs videovergaderingen.

Acer SpatialLabs-site voor ontwikkelaars – Unreal Engine-plug-in en Ultraleap Hand Tracking
In mei 2021 introduceerde Acer een programma voor SpatialLabs-ontwikkelaars speciaal gericht op Unreal Engine, een realtime 3D-tool die creators de vrijheid geeft om hun visies om te zetten in realiteit. Ontwikkelaars en teams kunnen nu sneller dan ooit tevoren samenwerken en iteraties uitvoeren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of schaalbaarheid. Met de introductie van de ConceptD 7 SpatialLabs Edition-laptop publiceerde Acer ook een speciale site voor SpatialLabs-ontwikkelaars. Hier hebben ontwikkelaars toegang tot alle tools, waaronder de plug-in Unreal Engine, naast support voor handtracering met Ultraleap. Met behulp van de hardware en software van Ultraleap kunnen gebruikers opdrachten geven met handgebaren in plaats van met een muis of handbediende controller. Het resultaat is een ervaring die veel intuïtiever is en waarbij gebruikers het device zelf niet meer hoeven aan te raken, iets wat met name handig is voor displays met ‘veel verkeer’, zoals in een museum of showroom.

Een onderdeel van het programma is dat ontwikkelaars samen met Acer werken aan een range van innovatieve content, toepassingen en projecten die allemaal worden gemaakt met een ConceptD 7 SpatialLabs Edition-laptop. Enkele voorbeelden:
– Een auto configurator stelt dealers in staat om verschillende modellen en opties te laten zien aan klanten, zelfs als een auto met een dergelijke configuratie niet beschikbaar is in de showroom.
– Interieurontwerpers kunnen hun ontwerptraject delen met klanten om ze een beter beeld te geven van ruimte en de schaal van alle voorwerpen binnen die ruimte.
– Technologieën voor het vastleggen van bewegingen maken het mogelijk om video’s op te nemen met volumetrische diepte, zodat gebruikers overal ter wereld kunnen genieten van 360-graden bioscoopervaringen.
– Geospatiale observatie van de aarde combineert data met een hoge resolutie verzameld door satellieten, vliegtuigen en bathymetrische sensoren, waarna deze worden
samengebracht om levensechte 3D-landschappen te creëren.

Convertible ConceptD 3 Ezel en 16:10 ConceptD 3-laptops
Acer heeft ook de ConceptD 3-lijn uitgebreid met verschillende nieuwe modellen, zoals een nieuw 16-inch clamshell-model (CN316-73G) met een scherm met een beeldverhouding van 16:10 en een nieuw 15,6-inch convertible model (CC315-73G) dat wordt geleverd met een Wacom EMR-pen. Er zijn ook een ConceptD 3 Pro (CN316-73P) en ConceptD3 Ezel Pro (CC315-73P) beschikbaar, beide met maximaal een Intel® Core™ i7-processor met een snelheid van 4,6 GHz en een NVIDIA T1200-GPU speciaal ontwikkeld voor laptops.

Alle nieuwe ConceptD 3-laptops hebben een uniek modern ontwerp, afgewerkt met een prachtige witte MAO-coating (Micro-Arc Oxidation) die bestand is tegen vlekken en krassen om het aluminium MgAl-chassis te beschermen. Een PANTONE® gevalideerd scherm met een kleurnauwkeurigheidsklasse van Delta E<2 zorgt ervoor dat zelfs de kleinste details er precies zo uitzien als dat de creator ze wil hebben.

De ConceptD 3 (CN316-73G) is in november beschikbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €1699. De ConceptD 3 Pro (CN316-73P) is in oktober beschikbaar in de Benelux met een verkoopadviesprijs vanaf €1799. De ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) is in Q1 2022 beschikbaar in de Benelux. Verkoopadviesprijs nog onbekend.


Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments