Acer kondigt 360 Hz monitor aan


In Japan heeft Acer een nieuwe monitor aangekondigd: de Acer Predator X25b MIIPRZX. Deze monitor valt onder het gaming-label “Predator” en zal beschikken over een verversingssnelheid van 360 Hz.

Het scherm heeft een diagonaal van 24.5 inch en beschikt over een IPS paneel met een Full-HD resolutie (1920 bij 1080 pixels). De gray-to-gray reactiesnelheid zou in de overdrive-stand 0.3 milliseconden bedragen. Daarnaast zou de kleurafwijking maximaal een delta E-waarde van 1 hebben. Tevens beschikt de X25b MIIPRZX over een VESA Display HDR 400 certificering. Ook NVIDIA G-Sync en NVIDIA Reflex Latency Analyzer zijn aanwezig.


De monitor is in staat om 99% van het sRGB kleurenspectrum te tonen. De maximale helderheid bedraagt 400cd/m² en de contrastverhouding 1000:1. De kijkhoek bedraagt zowel horizontaal als verticaal 178 graden. Daarnaast beschikt de monitor over Acer LightSense waarmee de helderheid automatisch wordt aangepast, en Acer ColorSense welke automatisch het kleurverschil aan de hand van de helderheid in de ruimte kan aanpassen.


Connectiviteit wordt voorzien door 1x DisplayPort 1.4, 2x HDMI 2.0, 3x USB 3.2 en 1x USB 2.0. Tevens zijn er 2 + 2 stereo speakers ingebouwd. De meegeleverde standaard zorgt er voor dat de monitor te verstellen is dankzij een hoogteverstelling tot 11.5 cm, een zwenkbaarheid van 20 graden in beide richtingen, een draaibaarheid van 90 graden in beide richtingen en een kanteling van -5 tot 25 graden. Het stroomverbruik is normaliter 37W met een maximum van 95W.

Wanneer de Acer Predator X25b MIIPRZX verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend. Tevens heeft Acer de adviesprijs nog niet vrijgegeven.Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.