Acer kondigt AI-gestuurde e-bike met slimme bedieningskast aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Recent heeft Acer de Acer ebii aangekondigd, een e-bike met een aandrijving die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie. De slimme bedieningskast zorgt voor automatische aanpassing aan de rijomstandigheden, trapkracht en ingestelde voorkeuren. De ebiiAssist-functie past het vermogen van de motor aan op basis van de trapkracht en de route, wat elke rit zo moeiteloos mogelijk maakt.

Wat vooral opvalt aan de Acer ebii is het kenmerkende ontwerp waarbij de accu en de bedieningskast samen in één slimme besturingskast zijn ondergebracht. Dit innovatieve ontwerp maakt het opladen en meenemen van de accu gemakkelijk, vergt weinig onderhoud en biedt de mogelijkheid tot eenvoudige en efficiënte upgrades.

De e-bike is uitgerust met verschillende slimme functies voor de ultieme rijervaring. De kunstmatige intelligentie van ebiiAssist houdt rekening met de trapkracht, omstandigheden en het gewenste ondersteuningsniveau en zorgt op slimme wijze voor een gepersonaliseerde fietservaring. De fietser kan via Bluetooth een telefoon verbinden met de e-bike en ebiiGO gebruiken voor het bekijken van route-informatie, accugegevens, snelheid en instellingen voor het automatisch ontgrendelen van de fiets.

De ebii bevat een duurzame en verwisselbare accu die binnen 2,5 uur volledig is opgeladen en een bereik van 110 km biedt. Het unieke ontwerp van de MPS Energy-accu en de houder zorgen voor optimale veiligheid, ook tijdens het opladen. De accu laadt zeer snel op en kan ook worden gebruikt als oplader voor andere apparatuur. De ebii is uitgerust met diverse geavanceerde veiligheidsfuncties, waaronder automatisch inschakelende verlichting bij schemering, extra verlichting aan de onderkant van de fiets en een nabijheidssensor onder het zadel die de fietser waarschuwt voor naderend verkeer.

De Acer ebii is ontworpen voor stadsritten en biedt een stijlvolle en comfortabele reis met een minimale CO2-voetafdruk. De e-bike is een voorbeeld van innovatief design en technologie, en zal naar verwachting zeer populair worden onder forensen en stadsbewoners die op zoek zijn naar een duurzaam en comfortabel vervoersmiddel.

Acer heeft nog geen prijzen of beschikbaarheid bekendgemaakt.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.