Acer lanceert custom Arc A380-grafische kaart


Acer heeft recent een custom versie van Intels Arc A380-GPU uitgebracht: de Arc A380 Predator. Het specifieke model heeft een relatief groot koelblok met hierop een enkele blower-fan. Qua I/O’s is er beschikking over 2x DisplayPort en 1x HDMI.

Deze grafische kaart is de eerste die Intel uitbrengt in de nieuwe Arc-serie voor desktops, en zal een zogenaamd low-end model zijn voor niet al te veeleisende gebruikers. Zelf benoemd Intel 1080P met 60 fps als minimum, en behaalt dit ook ruim in (relatief lichte) games zoals Apex Legends, Fortnite en Dota 2.

Zo beschikt de Arc A380 over 8 Xe-cores, een kloksnelheid van 2000MHz en 6GB GDDR6-geheugen met een snelheid van 15,5Gbps. Verder is het maximale vermogen 75W, wat betekend dat de kaart geen aparte voedingsaansluiting nodig zal hebben. Helaas zijn er nog geen prijzen bekend.Bronnen: momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.