Acer lanceert milieubewuste Vero-laptops en peripherals


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer kondigde vandaag een reeks nieuwe milieuvriendelijke Vero-apparaten aan. Hiermee draagt het bedrijf bij aan een duurzamere toekomst door consumenten, bedrijven en instituten meer mogelijkheden te bieden om hun ecologische voetafdruk terug te dringen. De nieuwe Vero laptops en AIO desktop, monitoren, projector en randapparatuur bestaan voor een gedeelte uit PCR (gerecycled) plastic, OBP (plastic afval uit de oceaan) en recyclebare verpakking. De pc’s kunnen eenvoudig uit elkaar worden gehaald. Dit zorgt voor een eenvoudiger reparatie- en upgradeproces en een langere levensduur.

Aspire Vero laptops
De nieuwe Aspire Vero (AV14-51) is voorzien van een 14-inch Full HD scherm en biedt dezelfde ecologische voordelen als eerdere generaties, maar is uitgerust met de nieuwste 12e generatie Intel® Core™ processoren. Naast de bekende kleur Cobblestone Grey is hij nu ook beschikbaar in prachtig Mariana Blue. Dankzij Intel® Iris® Xe graphics en Wi-Fi 6 zijn creativiteit en verbinding een fluitje van een cent. De gebruikerservaring wordt gecompleteerd door een ruime keuze aan poorten, waaronder een Thunderbolt™ 4 USB Type-C-poort en twee USB 3.2 Gen 1 Type-A-poorten, waarvan er één kan worden gebruikt om mobiele apparaten op te laden, zelfs wanneer de laptop is uitgeschakeld.

De nieuwe Aspire Vero (AV15-52) is uitgerust met een 15-inch Full HD scherm en is, net als de AV14-51, voorzien van de nieuwe 12e generatie Intel Core-processoren voor de nieuwste productiviteits- en entertainment-apps. Dankzij de twee USB 3.2 Type-A Gen1-poorten en een Thunderbolt 4/USB Type-C-poort profiteert u van snelle verbindingen en kunnen mobiele apparaten opgeladen worden terwijl de laptop is uitgeschakeld. Hij is beschikbaar in de kleur Starry Black en de traditionele Cobblestone Grey. Een Full HD-camera biedt ondersteuning voor hoogwaardige videogesprekken. Ideaal voor communicatie en samenwerking.

De apparaten zijn ontwikkeld in samenwerking met Intel en voldoen aan de eisen van een Intel Evo-laptop op het gebied van hardwarespecificaties en de gebruikerservaring ten aanzien van de reactietijd, ‘instant wake’ (direct actief), accuduur, snel opladen en intelligente samenwerking.

De 14-inch en 15-inch Aspire Vero zijn beide voorzien van OceanGlass™ trackpads, gemaakt van plastic afval uit de oceaan. Net als eerdere modellen, bestaat de behuizing van de Aspire Vero voor 30% uit gerecycled plastic (PCR). Dit materiaal is duurzaam en stevig en bespaart 21% koolstofuitstoot tijdens de productie van de behuizing. Er wordt ook 30% PCR-plastic gebruikt in de schermranden en 50% PCR-plastic in de toetsen, waardoor de voetafdruk van de laptop nog verder wordt verkleind. Bovendien is de behuizing niet geverfd. De onderkant kan eenvoudig worden verwijderd met standaard schroeven. Hierdoor zijn reparaties en upgrades een fluitje van een cent en kunnen de RAM en SSD gemakkelijk worden vervangen.

De verpakking van de laptop is een slimme, multifunctionele doos die kan worden omgevouwen tot een driehoekige laptopstandaard. Het apparaat wordt dankzij dit unieke verpakkingsontwerp beschermd door middel van 85% gerecycled papier, een laptophoes van 100% gerecycled industrieel plastic (PIR, Post Industrial Recycled) en een velletje van 100% PIR-plastic dat tussen het scherm en de toetsen van de laptop ligt.

Acer Veriton Vero All-In-One
De Veriton Vero all-in-one desktop computer (VVZ4694G) is ontwikkeld voor milieubewuste bedrijven, inclusief gebruikers die thuiswerken, die op zoek zijn naar krachtige computerprestaties in een ruimtebesparend ontwerp. De platte en elegante computer is uitgerust met een 24-inch Full HD IPS scherm met een brede kijkhoek en een indrukwekkende screen-to-body ratio van 88% dankzij het ontwerp met dunne randen. De desktop kan ook aan de muur bevestigd worden met VESA-montage voor meer ruimte op het bureau.

De Veriton Vero AIO bestaat uit 30% gerecycled plastic en het toetsenbord en de muis zijn eveneens gemaakt van PCR-materiaal. De verpakking is 100% recyclebaar. Bovendien kan de achterkant zonder schroeven eenvoudig worden verwijderd voor reparaties of upgrades. Dit zorgt voor een langere levensduur.

De Veriton Vero heeft genoeg power om de nieuwste entertainment- en productiviteits-apps de komende jaren te ondersteunen. Hij is uitgerust met de nieuwste 12e generatie Intel® Core™ i9 processoren, discrete NVIDIA GeForce® MX550 GPU’s en maximaal 64 GB dubbelkanaals DDR4 3200 MHz-geheugen. Wi-Fi 6E (802.11ax) biedt een betrouwbare verbinding voor vlekkeloze communicatie en dankzij de USB 3.2 Gen 2×2 Type-C-poorten kan met een snelheid van 20 Gbps gegevens overgebracht worden en gaat downloaden snel . Twee M.2 SSD’s ondersteunen maximaal 2 TB opslag. BlueLightShield biedt drie filteropties voor blauw licht. Het hoogste filterniveau vermindert de uitstoot van blauw licht tot wel 30% voor een optimale bescherming van de ogen.

De bescherming van gevoelige gegevens is belangrijker dan ooit tevoren. De Veriton Vero is uitgerust met Windows Hello, welke gebruikmaakt van een IR-scanner voor gezichtsherkenning en een discrete Trusted Platform Module (TPM) 2.0 voor een betere beveiliging. De geïntegreerde Tobii Aware smart sensor vergrendelt en vervaagt het scherm bovendien als een andere gebruiker toegang probeert te krijgen. De ingebouwde 5 MP-webcam heeft een sluiter die sluit om vertrouwelijke gegevens te verbergen. Deze camera kan op de gebruiker gericht worden voor videogesprekken of op de ruimte om een hele groep in beeld te brengen.

Vero-monitoren
De twee nieuwe Vero IPS-monitoren, de 27-inch Full HD Acer CB273 en de 23.8-inch Full HD Acer B247Y G zijn voorzien van een milieuvriendelijk ontwerp bestaande uit 85% PCR-plastic en 5% plastic afval uit de oceaan (OBP). De Acer CB273 is voorzien van een Delta E<1-classificering en biedt rijke, levensechte kleuren.

Het TÜV Rheinland Eyesafe®-gecertificeerde paneel vermindert de hoeveelheid blauw licht voor optimale bescherming van de ogen zonder concessies te doen aan de kleurintegriteit van het scherm. De Acer CB273 wordt ook geleverd met een KVM-schakelaar om eenvoudig te kunnen wisselen tussen meerdere computers met gebruik van dezelfde monitor, toetsenbord en muis. Deze monitor is uitgerust met USB Type-C, en voorziet apparaten van maximaal 90 W vermogen.

Vero PD2325W Projector
De Acer Vero PD2325W is een energiebesparende projector met weinig milieu-impact en bestaat voor 50% uit gerecycled plastic in de behuizing en de verpakking bestaat voor 85% uit gerecycled papier voor zo min mogelijk afval. De led-verlichtingsbron biedt maar liefst 30.000 branduren waarmee er ongeveer 50% energie bespaart vergeleken met traditionele, kwikhoudende projectorlampen. Dit maakt hem niet alleen milieuvriendelijker, maar vermindert ook de totale verbruikskosten.

De Acer Vero PD2325W is voorzien van een hoge contrastratio van 2.000.000:1, een resolutie van a 2.200 lumen en WXGA (1280 x 800) voor heldere en nauwkeurige projectie van presentaties. Hij ondersteunt ook een uitgebreid kleurengamma van 125% REC 709, 1,5 tot 2 keer zo breed als het kleurengamma van traditionele, op een lamp gebaseerde projectoren. De Auto Keystone Correction van de projector past verticale verstoringen automatisch aan en de projector kan aan het plafond worden bevestigd. Met de geïntegreerde BlueLightShield kan de blauwe lichtfilter worden aangepast om blootstelling te verminderen.

De Acer Vero PD2325W is voorzien van een geïntegreerde 5 W-speaker voor het mooiste video-, muziek- en filmgeluid zonder een aparte speaker. Hij kan ook 24/7 worden gebruikt voor openbare of museumtentoonstellingen.

Vero muis en toetsenbord
De Vero-lijn is nu uitgebreid met randapparatuur zoals een muis en toetsenbord voor minder afval, koolstofuitstoot en geluid. De bovenkant van beide randapparaten is gemaakt van 65% gerecycled plastic en de onderkant bestaat voor 30% uit plastic afval uit de oceaan. Een lange levensduur is van essentieel belang om de hoeveelheid afval te beperken. De muis en het toetsenbord zijn duurzaam ontwikkeld. De muis heeft een batterij die 18 maanden meegaat en het Vero-toetsenbord heeft een levensduur van maar liefst 5 miljoen klikken.

De toetsen op beide apparaten zijn nagenoeg geruisloos. Dit is een voordeel in gedeelde ruimtes en openbare ruimtes (zoals cafés of bibliotheken) of tijdens het luisteren naar muziek en podcasts. We bieden modellen voor consumenten en zakelijke gebruikers. Het model voor consumenten heeft een combinatie van een lichtgrijze en houtskoolgrijze kleur met fel gele accenten. Het zakelijke model is met zijn monochroom houtskoolgrijze kleur iets ingetogener.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.