Acer lanceert nieuwe milieuvriendelijke Vero-projector en laptop


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft de nieuwste toevoegingen aan de Veroproductreeks aangekondigd: de Aspire Vero 15-laptop en de Vero PL3510ATV-laserprojector. Deze nieuwe producten zijn bedoeld om bedrijven en consumenten krachtige, energiebesparende technologie te bieden en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

De Acer Aspire Vero 15-laptop wordt aangedreven door 13e generatie Intel Core processoren en heeft een Intel Iris Xe-videokaart, waardoor de laptop nog meer taken tegelijkertijd kan uitvoeren. De behuizing is gemaakt van gerecycled plastic, waardoor de CO2-uitstoot van de laptop wordt verminderd zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid. De laptop heeft ook een 15-inch Full HD IPS-scherm, Acer VeroSense voor batterijbeheer en een 1440p Quad HD-webcam voor optimale videocalls.

De Vero PL3510ATV-laserprojector heeft een Full HD-resolutie, een diode met 4800 ANSI lumen lichtopbrengst en een lamp met een levensduur van 30.000 uur. De projector bespaart tot 48% meer energie dan vergelijkbare projectoren met een lamp, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind. Het product gaat bovendien langer mee, waardoor de total costs of ownership (TCO) worden verlaagd. Net als bij de Aspire Vero 15-laptop is gerecycled plastic verwerkt in de behuizing en wordt recyclebaar verpakkingsmateriaal gebruikt.

De Aspire Vero 15 is vanaf september verkrijgbaar met een adviesprijs van 900 euro, de Vero-projector komt dezelfde maand verkrijgbaar voor 1400 euro.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.