Acer lanceert nieuwe Swift X 16 laptop voor creatieve professionals


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer kondigt de nieuwe Acer Swift X 16 (SFX16-61G) aan, ontworpen voor creatieve professionals die zich bezighouden met grafisch ontwerp, 3D-weergave en videobewerking. Deze laptop biedt hoogwaardige functies, adembenemende kleuren en helderheid met een optioneel 16:10 OLED-beeldscherm met 100% DCI-P3 en een piekhelderheid van 500 nits. De laptop is ontworpen in een verfijnde en slanke behuizing van 17,9 mm met een AMD Ryzen 9 7940H-processor en NVIDIA GeForce RTX 4050-laptop-GPU’s met NVIDIA Studio Drivers om creatieve projecten naar een hoger niveau te tillen. De laptop heeft een TwinAir-koelsysteem, een grotere batterij en alle onmisbare poorten voor betere productiviteit. De RTX-laptop profiteert van de 1080p FHD-camera die gebruikmaakt van Acer’s Temporal Noise Reduction (TNR) en de suite van AI-technologieën voor heldere en frisse video’s.

De Acer Swift X 16 heeft een nauwkeurig en goed gemaakt ontwerp met een lange uitsparing aan de voorkant voor eenvoudige toegang. De scharnieren en ventilatieopeningen zijn netjes verborgen onder het aluminium oppervlak. De nieuwe dunne en lichte laptop weegt slechts 1,9 kg en heeft een slanke behuizing van 17,9 mm voor een look en feel die meer zelfvertrouwen uitstraalt. Het touchpad heeft 33% meer scrollruimte dan het vorige model en is daarmee het grootste touchpad van de huidige laptopproducten van Acer.

Gebruikers zullen versteld staan van de sensationele kleuren en visuals door het optionele 16-inch 3.2K OLED-paneel (3200 x 2000) met VESA DisplayHDR TrueBlack 500 en TÜV Rheinland Eyesafe beeldschermcertificeringen voor kijkcomfort. De Acer Swift X 16 wordt aangedreven door een processor tot de AMD Ryzen 9 7940H-processor en geïntegreerde AMD Radeon 780M graphics, met een combinatie van hoge processorsnelheid en gebruiksduur, zodat gebruikers hun projecten snel kunnen voltooien. De NVIDIA GeForce RTX 4050 laptop-GPU’s benadrukken ray tracing van de volgende generatie, AI en AV1-videocoderingshardware, met toegang tot NVIDIA Studio Drivers en exclusieve tools zoals NVIDIA Omniverse, NVIDIA Broadcast en NVIDIA Canvas, waarmee gebruikers hun projecten kunnen versnellen en naar een hoger niveau kunnen tillen met ondersteuning voor een aantal van de meest populaire, creatieve toepassingen.

De Acer Swift X 16-laptop is een krachtige en veelzijdige machine die ideaal is voor content creators en professionals. Naast de krachtige hardware is de laptop ook voorzien van opnieuw ontworpen interne en thermische oplossingen voor verbeterde balans tussen de thermische prestaties en de batterijduur. Dankzij het nieuw ontwikkelde thermische beheer biedt de Swift X 16 nu geüpgradede TwinAir-koeling met luchtinlaat tot wel 36% uit de grotere ventilatoren en de onlangs toegevoegde Turbo Mode. Het toetsenbordontwerp met luchtinlaat helpt om de hitte af te voeren en intern lagere temperaturen te handhaven, zodat gebruikers meer uit hun sessies kunnen halen als ze streamen, spelen of creëren.

De Acer Swift X 16 is ook ideaal voor videoconferenties, live streaming en videoblogging met zijn 1080p FHD-camera met hoge resolutie die gebruikmaakt van de Acer PurifiedView-suite van AI-functies zoals achtergrondvervaging, automatische kadering en Eye Contact technologie. De toegevoegde combinatie van Acers Temporal Noise Reduction-technologie (TNR) biedt hoogwaardige beelden, zelfs bij weinig licht, terwijl Acer PurifiedVoice met AI-ruisreductie garandeert dat stemmen duidelijk te horen zijn tijdens videogesprekken of opnamen.

De Acer Swift X 16 wordt geleverd met tot 16 GB aan LPDDR5-geheugen, tot 2 TB aan PCIe Gen 4 SDD-opslag en een MicroSD-sleuf voor extra opslagruimte om creatieve ontwerpen te archiveren. Gebruikers beschikken tevens over twee USB Type-C-poorten, HDMI 2.1 en Wi-Fi 6E voor verbeterde connectiviteit. De laptop met Windows 11 biedt ondersteuning voor Windows Hello via de vingerafdruklezer en Wake on Voice voor gemakkelijker en veilig aanmelden. Cortana met spraakinteracties functioneert als een persoonlijke productiviteitsassistent voor gebruikers.

De Acer Swift X 16 (SFX16-61G) zal vanaf september verkrijgbaar zijn in de Benelux voor een consumentadviesprijs vanaf EUR 1599,- inclusief BTW.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.