Acer maakt gaminglaptop met 3D-beelden zonder losse bril


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft de Predator Helios 300 SpatialLabs Edition gamelaptop met stereoscopisch 3D zonder speciale bril aangekondigd voor de gamingwereld. Via de SpatialLabs TrueGame-applicatie ondersteunt de laptop direct meer dan vijftig populaire games en zullen er in de toekomst regelmatig meer games worden toegevoegd.

De Predator Helios 300 SpatialLabs Edition (PH315-55s) is een krachtige gaminglaptop die stereoscopische 3D-gamingervaringen mogelijk maakt waarvoor geen speciale bril nodig is. Met de SpatialLabs TrueGame-applicatie kunnen gamers moeiteloos ondersteunde games in een 3D-modus op het apparaat spelen en worden de details van de scène tot leven gebracht. Kamers komen ruimer over, voorwerpen lijken realistischer en avonturen worden nog spannender en dat alles soepel en in realtime, en zonder dat er een speciale bril voor nodig is.

SpatialLabs TrueGame is een nieuwe applicatie die stereoscopisch 3D naar de wereld van gaming brengt zodat gamers van alle aspecten van hun favoriete games kunnen genieten. Dit is mogelijk omdat games doorgaans worden gecreëerd op basis van drie dimensies: ontwikkelaars voegen in iedere scène die en ieder object dat ze bouwen informatie toe over de diepte. SpatialLabs maakt gebruik van deze bestaande informatie om de games in stereoscopische 3D weer te geven. Een speciaal, vooraf geconfigureerd profiel is beschikbaar voor elke game van de meer dan vijftig moderne en klassieke games die direct worden ondersteund om gamers een naadloze ervaring te bieden met hun favoriete games. In de toekomst zullen regelmatig meer profielen voor games worden toegevoegd.

De SpatialLabs-ervaring wordt gecreëerd via de combinatie van een eye-tracking-oplossing, een stereoscopisch 3D-display en renderingtechnologieën in realtime. Het scherm van de Predator Helios 300 SpatialLabs Edition-gaminglaptop bestaat uit een 15,6-inch UHD 2D-paneel met een lenticulaire lens van vloeibare kristallen die boven op het paneel optisch is gehecht, zodat gezamenlijk een innovatieve module wordt gevormd die heen en terug kan worden geschakeld tussen 2D en stereoscopische 3D-beelden.

Om deze fantastische 3D-ervaringen in realtime kracht bij te zetten, bevat de Predator Helios 300 SpatialLabs Edition processoren tot maximaal een 12e generatie Intel® Core™ i9, NVIDIA GeForce RTX 3080 laptop-GPU’s, 32GB DDR5-4800-geheugen en PCIe Gen 4 NVMe SSDs RAID 0-opslag. Het dubbele ventilatiesysteem beschikt over één 5e generatie AeroBlade 3D-ventilator waarmee het systeem koel blijft en wordt ondersteund speciale koelpasta en de CoolBoost™-technologie van Acer.

De laptop is uitgerust met Windows 11 en voorzien van Killer DoubleShot Pro en WiFi 6E-connectiviteit (E2600+1675i), evenals voldoende poorten waaronder een HDMI 2.1 poort voor verbinding met externe monitoren, een Thunderbolt™ 4 poort en twee USB 3.2 Gen2 poorten.

Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de Predator Helios 300 SpatialLabs Edition (PH315-55s) in de Benelux op de markt komt. De verwachte verkoopadviesprijs is vanaf €3.299.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.