Acer toont nieuwe Chromebooks met QHD-webcam


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acer

Acer heeft vandaag twee nieuwe Chromebooks geïntroduceerd: de Acer Chromebook Spin 714 en de Acer Chromebook Enterprise Spin 714. Beide laptops zijn prestatiegericht en bieden verschillende functies die geschikt zijn voor zowel consumenten, gezinnen als bedrijven. De laptops worden aangedreven door nieuwe 13e generatie Intel Core-processors en hebben een batterijduur van 10 uur, snel laden en nieuwe functies, en zijn verpakt in milieuvriendelijke materialen die volledig recyclebaar zijn.

De 14-inch Chromebooks hebben een 16:10, WUXGA-beeldscherm met 100% sRGB-dekking en bieden levendige beelden en hoogwaardige videoconferenties. Dankzij de flexibele converteerbare modus met 360 graden draaiende scharnieren, de snel oplaadbare USI-stylus en naleving van de duurzaamheidsnormen van militaire klasse, kunnen hybride werknemers en studenten de 2-in-1 Chromebook volledig maximaliseren voor dagelijks gebruik.

De nieuwe Chromebooks worden aangedreven door processors tot de Intel Core i7 uit de 13e generatie, die een prestatieverbetering van 10% opleveren in vergelijking met de vorige generatie. Ze voldoen tevens aan de Intel Evo -platformnormen voor responsieve prestaties en een batterijduur tot 10 uur. Voor zeer lange dagen kan de batterij gedurende slechts 30 minuten snel worden opgeladen voor gebruik tot wel vier uur. De Acer Chromebook Enterprise Spin 714 ondersteunt tevens Intel vPro -technologieën voor bedrijven waar meer beheeropties en beveiligingsinstellingen nodig zijn.

De Chromebooks hebben een 14-inch touchscreen en WUXGA-beeldscherm (1920×1200) dat levendige visuals weergeeft met een levensecht, 100% sRGB-kleurenbereik. Het 16:10-beeldscherm biedt levendige visuals die worden omhuld door dunne randen. Het wordt geleverd met Antimicrobial Corning Gorilla Glass om het beeldscherm te beschermen tegen krassen en tevens vlekken en bacteriën die geurtjes veroorzaken tegen te gaan. De optionele USI-stylus biedt 4096 verschillende drukniveaus en kantelgevoeligheden voor een natuurlijk gevoel en nauwkeurige penstreken bij schetsen en aantekeningen in een van de vier modi die mogelijk worden gemaakt door de 360 graden draaiende scharnieren van de 2-in-1 Chromebook.

De nieuwe Acer Chromebooks zijn niet alleen uitgerust met een QHD 2K-webcam, maar bieden ook hoogwaardige oplossingen voor videoconferenties voor zowel werk als school. De 2K-webcam is de eerste in zijn soort en biedt beelden met hoge resolutie, terwijl de Temporal Noise Reduction-technologie ervoor zorgt dat de beelden zelfs bij weinig licht van hoge kwaliteit blijven. Daarnaast is er een fysieke sluiter voor privacy. Naast de camera bieden de nieuwe Chromebooks ook uitstekende audio-oplossingen met twee microfoons en twee omhooggerichte speakers met DTS-audio en een geïntegreerde slimme versterker. Dit zorgt voor afleidingsvrij geluid en diepere bastonen.

De Acer Chromebooks blijven verbonden via Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 en hebben verschillende poorten, waaronder een HDMI-poort en twee Thunderbolt 4-poorten. De apparaten kunnen nu sneller worden ontgrendeld en gegevens blijven veilig dankzij de optionele vingerafdruklezer. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting en het Corning Gorilla Glass-touchpad zorgt voor een premium feel voor gebruiksplezier. Kortom, de nieuwe Acer Chromebooks zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een krachtig en veelzijdig apparaat voor werk of school.

Vanaf juli zijn de nieuwe Chromebooks verkrijgbaar met een adviesprijs van €999.Bronnen: Acer

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.