Acerpure introduceert milieuvriendelijke luchtreiniger met recycled materialen


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Acerpure

Acerpure Inc. heeft de lancering aangekondigd van de Acerpure Pro Vero-luchtreiniger, de eerste in zijn soort die post-consumer recycled (PCR) materialen in de behuizing verwerkt, waardoor de milieubewuste Vero-productlijn wordt weerspiegeld. Acerpure Inc. is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van lifestyle- en consumentenproducten die gebruikmaken van slimme functies om de kwaliteit van leven te verbeteren en tevens gebruikmaken van de omgeving van de gebruiker.

De behuizing van de Acerpure Pro Vero luchtreiniger is gemaakt met 35% PCR materialen, wat bijdraagt aan een verlaging van 20% van de CO2-uitstoot tijdens de productie in vergelijking tot nieuw geproduceerd plastic. Ook is er gebruik gemaakt van inkt op waterbasis en recyclebare verpakking om de ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen. Het ontwerp van de Acerpure Pro Vero is modern en strak, met een matwitte afwerking en een intuïtief LED-touchpanel dat opvalt in iedere inrichting, thuis of op kantoor.

De Acerpure Pro Vero is voorzien van een PM2.5-luchtkwaliteitssensor om zwevende deeltjes in de lucht te detecteren. Het apparaat kan automatisch en in realtime over te schakelen op de gepaste bedrijfsmodus en stelt gebruikers op de hoogte van de actuele luchtkwaliteit middels drie verschillende lampjes (groen/geel/rood). De groene modus kan uit zichzelf de reinigingskracht op efficiënte wijze aanpassen op basis van de omgevingsomstandigheden. De DC-motor biedt hoge prestaties met laag energieverbruik wanneer het apparaat in gebruik is, zelfs in de stille modus, en werkt met minder geluid en geen verlichting voor betere slaapomstandigheden en luchtkwaliteit in zijn algemeenheid.

De Acerpure Pro Vero wordt geleverd met een geavanceerd 3-in-1+ HEPA-filter dat bacteriën en 99,9% van de zwevende PM2.5-deeltjes in de lucht kan isoleren. Het filter is versterkt met een anti-formaldehydecoating om 99% van de formaldehyde en andere schadelijke stoffen uit de omgeving te verwijderen, en woningen en ruimtes altijd fris en schoon te houden.

De prijzen en beschikbaarheid van de Acerpure Pro Vero (AP353-10W) in de Benelux zijn voorlopig nog onbekend.Bronnen: Acerpure

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.