AGON by AOC lanceert 240Hz Full-HD gamingdisplay


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van AGON by AOC

AGON by AOC presenteert de AOC GAMING 25G3ZM/BK. Deze 24,5 inch (63,23 cm) platte gamingmonitor is geschikt voor gamers die snelle esports-titels spelen. De monitor heeft een verversingssnelheid van 240Hz, 1 ms GtG en 0,5 ms MPRT-reactietijd. De 25G3ZM/BK combineert levendige en diepe kleuren met hoge framerates en een snelle responstijd dankzij het Fast VA-paneel. Daarnaast beschikt de monitor over een breed gamma en een hoge contrastverhouding van 3000:1. De nieuwe AOC GAMING 25G3ZM/BK is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 239.

Het formaat van 24,5 inch stelt gamers en esportsfans in staat om zich in één keer op het hele scherm te concentreren. Iets wat met grotere schermen (27-32 inch) lastiger is. De 25G3ZM/BK produceert haarscherpe beelden op het 24,5 inch scherm met een pixeldichtheid van 90 PPI dankzij de Full HD-resolutie (1920×1080).

Bovendien zijn Full HD-schermen minder belastend voor moderne GPU’s. Dit zorgt ervoor dat ze zeer hoge framerates kunnen bereiken. Gebruikers halen daardoor het maximale uit hun 240Hz-monitor. Met de functie Motion Blur Reduction (MBR) bereikt de 25G3ZM/BK een MPRT van slechts 0,5 ms, waardoor wazigheid of vlekken in snel bewegende scènes worden geëlimineerd. Verder zorgt de Adaptive-Sync-ondersteuning met een variabel vernieuwingsfrequentiebereik van 48-240Hz voor een game-ervaring zonder hapering en onderbreking. Tot slot krijgen gebruikers vrijwel direct visuele feedback op hun acties door de lage input lag van de 25G3ZM/BK.

De 25G3ZM/BK biedt naast een contrastverhouding van 3000:1 (dankzij de VA-paneeltechnologie) ook 8-bits kleurdiepte voor 16,7 miljoen kleuren en 100% sRGB-dekking. Hierdoor is de monitor ideaal voor zowel gaming als mediaconsumptie en zelfs het maken van digitale content. Dankzij de 178°/178° brede kijkhoeken en 300 nits helderheid biedt de 25G3ZM/BK comfortabel zicht in bijna alle omgevingen. Flicker-Free-technologie en een instelling voor laag blauw licht verbeteren het kijkcomfort zowel overdag als ’s nachts.

De 25G3ZM/BK is gemaakt voor intensieve gamesessies en biedt een stevige, 4-poots standaard met een zo klein mogelijke voetafdruk. Daarbij zijn ergonomische aanpassingen mogelijk, waaronder een hoogte van 130 mm, pivot (90° portrait) en royale draai- en kantelaanpassingen. Een opening in het standaard voor kabelmanagement helpt een warboel aan kabels tegen te gaan. De VESA-montage-optie en het randloze ontwerp aan 3 zijden maakt de monitor eenvoudig in gebruik bij een set-up van meerdere monitoren. Op de 25G3ZM/BK kunnen drie bronnen worden aangesloten dankzij de 1x DisplayPort 1.2 en 2x HDMI 2.0-poorten.

De AOC G-Menu-software kan worden gebruikt om de OSD-instellingen te wijzigen. Het gaat daarbij om instellingen zoals Dial Point (crosshair overlay) – perfect voor FPS-titels. Of Shadow Control, om details in donkere plekken te benadrukken zonder het hele beeld te beïnvloeden. Ook kan er een Frame Counter worden toegevoegd om frames per seconde in de hoek van het scherm weer te geven. De 25G3ZM/BK is ook compatibel met de huidige generatie consoles (PS5 en Xbox Series S|X) en kan hun output weergeven op een resolutie van 1920×1080 bij 120 Hz.

Prijzen en beschikbaarheid
De AOC GAMING 25G3ZM/BK is vanaf oktober 2022 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 239.Bronnen: AGON by AOC

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.