“Alder Lake-CPU’s zijn vanaf september verkrijgbaar”


Recent is uit een bericht van Intel verschenen dat het merk van plan is de nieuwe generatie Alder Lake processors in de tweede helft van dit jaar uit te brengen. Een Chinese website heeft dit vervolgens bevestigd met zelfs al een specifieke maand, namelijk september. Eerder heeft Uniko’s Hardware al betrouwbare gegevens over de beschikbaarheid van onder andere de Comet Lake-S serie gedeeld, waardoor deze informatie aannemelijk zal zijn.

Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord-chipsets ook de stap van de 500-serie naar de 600-generatie zullen maken, waardoor oude processors en moederborden niet compatible zullen zijn met de nieuwe serie. Momenteel maakt Intel gebruik van de veel kleinere LGA1200 socket, welke in onderstaande afbeelding van Videocardz.com goed te vergelijken is met de nieuwe LGA1700-standaard.

Intels Alder Lake zal ondersteuning bieden voor de nieuwe DDR5-geheugenmodules en Thunderbolt 4. Verder beschikt de Alder Lake-serie over de Golden Cove + Gracemont 10nm SuperFin-architectuur met ondersteuning tot 16 cores en 24 threads.Bronnen: Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.