Alder Lake-S processor met 16-cores verschenen


Op Twitter zijn details gedeeld over een mogelijke nieuwe Alder Lake-S processor van Intel. Deze processor zou gaan beschikken over 16-cores met 32 threads en een kloksnelheid van 1.8GHz met boost tot 4.0GHz. Deze nieuwe processor zal net als de andere Alder Lake-S processors beschikken over ondersteuning voor DDR5 en PCI 5.0. Verder zou dit model 30MB L3-cache en tien keer 1,25MB L2-cache ter beschikking hebben.


Afbeelding is klikbaar

Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere modellen.Bronnen: SiSoftware via momomo_us

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.