Amazfit onthult nieuwe GTR 4, GTS 4 en GTS 4 Mini-smartwatches


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Amazfit

Na eerdere productlanceringen van de GTS 3, GTR 3 en T-Rex 2-smartwatches brengt Amazfit zijn volgende generatie smartwatches uit in de Benelux. Tijdens IFA 2022 in Berlijn heeft het bedrijf de GTR 4, GTS 4 en GTS Mini onthuld. Deze vierde generatie GT-smartwatches diept bestaande features uit en verbetert deze, voegt nieuwe functies toe en brengt nog meer verfijning naar zijn stijlvolle designs.

De GTR 4 en GTS 4 van Amazfit
Amazfit’s GTR 4 en GTS 4 zijn ontwikkeld om een professionele en actieve levensstijl aan te moedigen en daarom ligt er nog meer nadruk op sport- en gezondheidsfeatures ten opzichte van hun voorgangers. De smartwatches helpen gebruikers om gezond te blijven en hun dagelijkse activiteiten en resultaten nauwkeurig bij te houden, zodat zij gedetailleerd inzicht krijgen in hun manier van leven.

Geavanceerde sportfuncties, samenwerking met adidas
De nieuwe smartwatches van Amazfit beschikken over meer dan 150 sportmodi en geavanceerde fitnessfuncties, waardoor (fanatieke) sporters eenvoudig hun persoonlijke data kunnen verzamelen en bijhouden. Nieuw voor deze generatie GT-smartwatches is automatische herkenning van acht verschillende sportmodi, de integratie van de Track Run-modus en Gold Swing-modus voor de golfers onder ons. Ondertussen kunnen gebruikers hun workout-data synchroniseren met Strava en binnenkort ook met adidas Running, als gevolg van een nieuwe samenwerking tussen Amazfit en adidas Runtastic.


GTS 4 Mini

De perfecte gympartner draag je om je pols. Dankzij de slimme herkenning van 15 oefeningen voor krachttraining (neemt toe tot 25 na een firmware-update) worden reps, sets en rusttijd automatisch bijgehouden. Gepersonaliseerde templates voor intervaltraining voor maar liefst tien verschillende sporten kunnen direct op het scherm worden gecreëerd en bekeken. Het door Amazfit zelf ontworpen PeakBeats™ Workout Status Algorithm geeft inzicht in resultaten nadat een workout is afgerond.

Geef een duidelijk signaal af
Voor optimale bewaking van een sterk signaal, zelfs in complexe omgevingen, zijn de GTR 4 en de GTS 4 uitgerust met dual-band circulair gepolariseerde GPS antennetechnologie. Het zijn de eerste smartwatches in de markt die gebruikmaken van deze technologie en garanderen daardoor uiterst nauwkeurige navigatie.


GTR 4

De geüpgradede technologie ondersteunt vijf satellietsystemen en geeft gebruikers de mogelijkheid om hun bewegingen in realtime accuraat te volgen. In een toekomstige firmware-update wordt er ondersteuning toegevoegd voor maar liefst zes satellietsystemen. Ook wordt spoedig de functie om routes te importeren vanuit de Zepp App toegevoegd. Deze routes kunnen in real-time worden gevolgd en direct worden afgelezen van het horloge. Hiermee brengt Amazfit gewaardeerde functies van zijn outdoor T-Rex 2 smartwatch ook naar de GT-modellen.


GTS 4

Gedetailleerde gezondheidsmonitoring
De nieuwe, door Amazfit zelf ontwikkelde BioTracker™ 4.0 PPG optische sensor is ook naar een hoger niveau getild en verzamelt nu 33% meer data dan de voorgaande generatie. Een verbeterd tracking-algoritme om de hartslag te meten zorgt ervoor dat deze data bovendien nauwkeuriger kan worden verzameld. De smartwatches van Amazfit kunnen hartslag, saturatiewaarde van het bloed en stressniveaus accuraat meten en gebruikers kunnen deze waarden (plus ademhalingsfrequentie) in slechts 45 seconden testen met één aanraking, dankzij de One-tap Measuring-functie.


GTR 4

Een lange adem
Typerend voor de smartwatches van Amazfit is de lange batterijduur. Dat is hier niet anders: zo heeft de GTR 4 een accuduur van maar liefst 14 dagen bij standaard gebruik, terwijl de GTS 4 het langer dan een week volhoudt, ondanks zijn slanke behuizing. Alexa Voice Assistant staat klaar om stemcommando’s op te vangen en de ingebouwde speaker biedt de mogelijkheid om sportdata zoals hartslag, duur van een workout, afgelegde afstand en zelfs herinneringen om te hydrateren te laten horen. Uiteraard is deze informatie ook af te spelen via de Bluetooth-oortjes of koptelefoon van de gebruiker.


GTS 4

De vierde generatie Amazfit GT-smartwatches wordt uitgebracht in verschillende kleurstellingen om aansluiting te vinden bij de persoonlijke voorkeuren en stijl van de gebruiker. De Amazfit GTR 4 (‘R’ staat voor round) combineert een premium design met van glas, een metalen frame en een op sportauto’s geïnspireerde crown. De smartwatch biedt keuze uit meer dan 200 achtergronden, waardoor er voor iedereen altijd een matchend design te vinden is om af te beelden op het always-on beeldscherm. Meer dan 30 van deze achtergronden zijn geanimeerd en vier nieuwe zijn interactief.

De Amazfit GTS 4 (‘S’ staat voor square) neemt een slanke en licht vorm aan van slechts 9.9mm en 27g, en valt op door een extra groot 1.75-inch HD AMOLED-beeldscherm om interactie nog eenvoudiger te maken. Dit wordt versterkt door een screen-to-body ratio van maar liefst 72.8% en 341 ppi. Het always-on-beeldscherm zorgt altijd voor goede zichtbaarheid en dankzij een ruime keuze aan achtergronden (meer dan 150) is er altijd een uiterlijk dat past bij de stijl van de gebruiker.

Amazfit GTS 4 Mini – compact en vol power
Naast de reguliere GTS 4 introduceert Amazfit een mini-variant in de Benelux: de GTS 4 Mini. Dit horloge is nog lichter en compacter, maar bevat desondanks een grote hoeveelheid aan kracht en features. Verwacht gedetailleerde gezondheidsmonitoring, meer dan 120 sportmodi en een 1.65-inch HD-kleurenbeeldscherm met een resolutie van 336 x 384 pixels en 309 ppi om maximaal te profiteren van het formaat. Ook hier is batterijduur een speerpunt, want dankzij de capaciteit van 270 mAh kunnen gebruikers ononderbroken sporten en het horloge tot wel 15 dagen gebruiken zonder op te laden. Als de batterijbesparingsmodus is ingeschakeld, dan kan deze hoeveelheid zelfs oplopen tot 45 dagen.


GTS 4 Mini

Prijs en beschikbaarheid
De Amazfit GTS 4 heeft een adviesprijs van € 199.- euro en die van de Amazfit GTR 4 bedraagt € 229.-. De GTS 4 Mini zal verkrijgbaar zijn voor € 99.-. Alle modellen worden rond week 40 van dit jaar verwachtBronnen: Amazfit

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.