Amazon brengt de Echo Show 8 met Alexa uit in Nederland


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Amazon

Amazon kondigt aan dat de Echo Show 8 beschikbaar is in Nederland. Na de lancering van de luidspreker, de Echo Dot, introduceert Amazon nu een apparaat met scherm als aanvulling op het aanbod van de Echo apparaten. Met een levendig 8-inch HD-scherm, een krachtige camera voor videogesprekken en nieuwe personaliseringsfuncties biedt de Echo Show 8 Internationale Versie nieuwe functies die de Alexa-ervaring verbeteren. In Nederland kunnen klanten Alexa in het Engels (Verenigd Koninkrijk) gebruiken voor toegang tot lokaal nieuws en radiostations, lokale informatie en enkele van Alexa’s andere functies, waaronder timers, alarmfuncties, het weer, smart home en Alexa-to-Alexa bellen.

De Echo Show 8 Internationale Versie heeft een levendig 8-inch HD-scherm met adaptieve kleurweergave; een krachtige, 13-megapixelcamera met een ingebouwde cameracover; een octa-core processor en dubbele stereoluidsprekers voor een helder, gebalanceerd geluid. De camera draait en zoomt automatisch terwijl gebruikers videogesprekken voeren, zodat ze gecentreerd in beeld blijven. Gebruikers kunnen eenvoudig Alexa vragen een videogesprek te starten. Bellen met meerdere personen is ook mogelijk: gebruikers kunnen een groep van maximaal zeven familieleden aanmaken en via “Alexa, call my Family” het groepsgesprek starten. Echo Show 8 kan ook herinneringen van gebruikers laten zien: gebruikers kunnen Amazon Photos gebruiken om het startscherm in een digitale lijst te veranderen.

Met dubbele stereoluidsprekers en een HD-scherm levert de Internationale versie van de Echo Show 8 een meeslepende entertainmentervaring. Het is mogelijk om door het aanbod van tv-series of films van streamingdiensten zoals Prime Video en Netflix te bladeren of Alexa te vragen favoriete muziek van muziekdiensten* zoals Amazon Music of Spotify af te spelen. Alexa toont ook muziekafspeellijsten of aanbevelingen voor zenders op basis van het nummer dat Amazon Music of Spotify afspeelt, zodat gebruikers gemakkelijker een volgende favoriete artiest of nummer te ontdekken.

Gebruikers kunnen hun smart home beheren door compatibele apparaten zoals lampen, stekkers, camera’s en thermostaten met behulp van het interactieve display of hun stem te bedienen. Ze kunnen ook veilig toegang krijgen tot een live-feed op de Echo Show 8 vanuit hun account op de Alexa-app of andere Echo Show-apparaten om hun huis op elk gewenst moment te controleren.

Prijzen en beschikbaarheid
Echo Show 8 Internationale Versie is beschikbaar in de kleur antraciet vanaf €129,99.Bronnen: Amazon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.