Amazon kondigt nieuwe generatie Echo Dot-speakers aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Amazon

Amazon introduceert de nieuwe generatie Echo Dot en de Echo Dot met klok in Nederland. Met deze nieuwe twee Echo Dot apparaten kunnen gebruikers het gemak van Alexa in elke kamer van het huis ervaren. In Nederland is Alexa beschikbaar in het Brits-Engels voor toegang tot lokale nieuws- en radiostations, lokale informatie of feiten en bijvoorbeeld andere, populaire Alexa functies, zoals timers, alarmen, het weer, smart home en Alexa-to-Alexa bellen.

Nieuwe Echo Dot en Echo Dot met klok
De nieuwe Echo Dot en Echo Dot met klok zijn de krachtigste tot nu toe. De nieuw ontworpen audio-architectuur heeft een aangepaste full range driver en de hoogste excursion speaker van alle Echo Dots. De apparaten bieden duidelijkere zang en tweemaal zoveel bass in vergelijking met de vorige generatie – en dit alles in de kenmerkende compacte, bolvormige vorm.

De Echo Dot en Echo Dot met Klok hebben nieuwe sensoren die meer contextuele Alexa-ervaringen mogelijk maken, zoals de mogelijkheid om routines in te stellen waarmee Alexa gevraagd kan worden om smart home devices te bedienen. De nieuwe generatie maakt ook nieuwe tikgebarenbediening mogelijk, zodat gebruikers eenvoudigweg op de bovenkant van het apparaat kunnen tikken om muziek te pauzeren en te hervatten, timers te annuleren of een gesprek te beëindigen.

De Echo Dot met klok Versie beschikt over een verbeterde 5×21 LED high-density dot technologie, waardoor gebruikers op een levendige en dynamische manier informatie in een oogopslag kunnen zien. Naast de tijd zijn ook het weer, de kalenderdagen en meer te zien.

Ontworpen met het oog op privacy
De Echo-apparaten zijn ontworpen met de privacy van gebruikers in gedachten en bevatten meerdere lagen van privacy-bescherming en controle, zoals een aan/uit-knop voor de microfoon. Gebruikers hebben daarnaast de mogelijkheid om spraakopnamen te beluisteren en te verwijderen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Echo Dot is verkrijgbaar in antraciet voor €59,99. De Echo Dot met klok is verkrijgbaar in het wit voor €69,99Bronnen: Amazon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.