Amazon toont vernieuwde Kindle e-reader met hoge resolutie en USB Type-C


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Amazon

Amazon kondigt de volgende generatie Kindle aan – de lichtste en kleinste Kindle. Vanaf slechts €109,99 combineert de nieuwe Kindle premium functies met een betaalbare prijs, waaronder een 300 ppi hoge-resolutie 6-inch display, opladen via USB-C, een langere batterijduur tot wel zes weken en door de twee keer zo grote opslagcapaciteit ruimte in vergelijking met de vorige generatie ruimte voor duizenden boeken. Pre-orders voor de Kindle starten vandaag en worden vanaf 12 oktober verzonden.

Nieuw hoge-resolutie scherm
De Kindle heeft een volledig nieuw 6-inch scherm met een hoge resolutie van 300 ppi zonder schittering met drie keer meer pixels dan de vorige generatie voor haarscherpe tekst en dito afbeeldingen, wat zorgt dat gebruikers dezelfde ervaring hebben als het lezen vanaf papier. De donkere modus en de instelbare verlichting aan de voorkant zorgen voor een comfortabele leeservaring onder alle omstandigheden, inclusief fel zonlicht of zelfs helemaal geen licht. Het apparaat zit vol met handige functies voor gebruikers, zoals X-Ray, dat belangrijke details geeft over mensen of plaatsen die in een boek voorkomen, en een ingebouwd woordenboek om snel een betekenis op te zoeken. Vereenvoudigde installatie op de Kindle-app voor iOS en Android biedt de mogelijkheid om een apparaat in minder stappen te registreren en nog sneller door een boek te navigeren.

Lichtste en meest compacte Kindle
Kindle is het lichtste en meest compacte Kindle-model dat verkrijgbaar is. Gebruikers kunnen de ereader in hun zak meenemen en nog langer comfortabel met één hand lezen. De langere batterijlevensduur van maximaal zes weken maximaliseert de tijd die gebruikers kunnen besteden aan lezen en de USB-C-poort maakt het opladen gemakkelijker dan ooit. De volledig nieuwe Kindle heeft met 16 GB opslagruimte aan boord – tweemaal zoveel als de vorige generatie – genoeg om duizenden boektitels op te slaan, zodat gebruikers hun bibliotheek overal mee naartoe kunnen nemen.

De beste eBookwinkel ter wereld
Kindle-apparaten hebben standaard directe toegang tot ’s werelds beste eBookwinkel. Met Kindle is het vinden van nieuwe content eenvoudiger dan ooit. Gebruikers kunnen navigeren door een aanbod van miljoenen boeken en krijgen toegang tot exclusieve Kindle-titels die nergens anders verkrijgbaar zijn. Daarnaast hebben Prime-leden toegang tot wisselende selectie van duizenden boeken, tijdschriften en meer – zonder extra kosten voor hun Prime-lidmaatschap.

Ontworpen met het oog op duurzaamheid
De volledig nieuwe Kindle is ontworpen met het oog op duurzaamheid en draagt het keurmerk ‘Climate Pledge Friendly’, dat een verdere vermindering van koolstofemissies ten opzichte van vorige productgeneraties aangeeft. Bij het ontwerp is zorgvuldig nagedacht over de gebruikte materialen van de Kindle, die is gemaakt van 90% gerecycled magnesium. In het kader van de doelstelling om de verpakking van Amazon-producten eind 2023 100% recyclebaar te maken, is de verpakking van Kindle-producten voor het eerst 100% recyclebaar en gemaakt van 100% op houtvezel gebaseerde materialen uit verantwoord beheerde bossen of gerecyclede bronnen. Daarnaast zijn ook de Kindle-accessoires van Amazon voor 99% van houtvezels gemaakt.

Prijzen en beschikbaarheid
De volledig nieuwe Kindle is verkrijgbaar vanaf €109,99 in 16 GB en in de kleuren Black en Denim. De nieuwe stoffen hoezen voor de Kindle zijn verkrijgbaar in de kleuren Black, Rose, Denim en Dark Emerald.Bronnen: Amazon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.