AMD belooft voor RX 6X50-serie veel betere performance dan NVIDIA


Een medewerker van AMD heeft gegevens gedeeld waaruit blijkt dat de nieuwe Radeon RX 6950 XT, RX 6750 XT RX 6650 XT een flink hogere performance zullen bieden dan de bestaande RTX-modellen van NVIDIA. Zo zal de RX 6950 XT zo’n 80% meer FPS per $ USD moeten geven dan de RTX 3090, en ook nog 22% meer FPS per Watt.

Verder naar de andere modellen, waar de RX 6750 XT vergeleken wordt met de RTX 3070, waar de AMD 33% meer FPS biedt per $ USD. Als laatst is er de RX 6650 XT, welke zo’n 54% meer frames per seconde kan bieden per $ USD dan de RTX 3060, en ook 35% meer FPS per Watt.

Het is helaas niet bekend met welk programma of welke game het merk deze specifieke resultaten bepaald heeft. Voor nu is het wachten tot AMD de kaarten officieel uit gaat brengen, en de eerste reviews verschijnen met in-game resultaten.Bronnen: Frank Azor

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.