AMD brengt EPYC 7003-serie processors uit


Tijdens een digitaal evenement kondigde AMD de nieuwe AMD EPYC 7003-serie CPU’s aan, met als topmodel de AMD EPYC 7763. De nieuwe processors uit de EPYC 7003-serie zijn geschikt voor HPC-, cloud- en enterprise-gebruikers en leveren een tot 19% hogere IPC (instructions per clock) ten opzichte van AMD’s vorige generatie. AMD vormt met deze CPU’s de grote concurrent van de nieuwe generatie Intel Ice Lake Xeon-processors.

AMD EPYC 7003-serie processors komen vanaf vandaag beschikbaar en hebben tot 64 cores per processor, terwijl ze daarbij ook de PCIe 4-ondersteuning en geheugenbandbreedte bieden. Adviesprijzen en alle beschikbare modellen zijn weergegeven in de onderstaande tabel.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.