AMD brengt limited edition RX 6800 XT Midnight Black uit


Recent heeft AMD een speciale versie van de Radeon RX 6800 XT uitgebracht. Waar de standaard versie van AMD namelijk zilver-gekleurd is, heeft het merk een speciale ‘midnight black’ uitgebracht. Het zou gaan om een gelimiteerde oplage, en zou speciaal voor de ‘AMD Red Team community’ verkrijgbaar zijn.

Hoewel AMD recent de verkoop is gestart op hun eigen website, was deze zoals verwacht direct uitverkocht. Voor de prijs van ongeveer €670 was deze kaart te bestellen, wat erg goedkoop is voor een RX 6800 XT in deze tijd. Of AMD van plan is de voorraad uit te breiden is niet bekend.

AMD’s RX 6800 XT beschikt over 72 CU’s (compute units), een kloksnelheid van 2015MHz met boost tot 2250MHz, 16GB GDDR6-geheugen en een vermogen van 300 watt. Deze kaart zet AMD tegenover de Nvidia RTX 3080, en zou vergelijkbare of iets betere prestaties moeten bieden voor een iets lagere prijs. Op het moment is geen van beide kaarten goed verkrijgbaar.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.