AMD brengt nieuwe EPYC-CPU’s uit met 3D V-Cache


AMD heeft de nieuwe generatie EPYC-processors voor workstations geïntroduceerd. Deze nieuwe derde generatie maakt als eerste workstation-CPU gebruik van 3D V-Cache, een technologie waarmee AMD tot 66% hogere prestaties beloofd dan de EPYC-modellen zonder deze cache.

AMD brengt vier EPYC-modellen uit. De krachtigste, de EPYC 7773X beschikt over 64 cores, een vermogen van 280W en 768MB L3-cache. De andere modellen hebben 16, 24 of 32 cores, vermogens tussen de 240 en 280W en ook 768MB cache.

Prijzen en beschikbaarheid
De adviesprijzen in US Dollar zijn te zien in bovenstaande tabel. De processors komen echter niet los verkrijgbaar, deze komen alleen in zogenaamde pre-build systemen op de markt.Bronnen: AMD

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.