AMD brengt Radeon RX 7000-GPU’s dit jaar nog uit


De CEO van AMD, Dr. Lisa Su, heeft meer details bekendgemaakt over de opvolger van de bestaande Radeon RX 6000-grafische kaarten. De RX 7000-serie zal namelijk dit jaar nog geïntroduceerd worden, ondanks dat niet alle geplande RX 6000-kaarten uitgebracht zijn. Tijdens de verslaggeving van AMD heeft Dr. Lisa Su ook aangegeven dat dit jaar nog de nieuwe processors op basis van Zen 4 geïntroduceerd zullen worden.

De keuze voor een nieuwe serie processors is niet heel gek. De Ryzen 5000-processors gaan immers al een tijdje mee, en met de komst van DDR5-geheugen kan AMD natuurlijk niet achterblijven op Intel. Verder zou de nieuwe Zen 4-architectuur ook ondersteuning voor PCIe 5.0 gaan bieden, iets waar ook enkel Intel gebruik van maakt.

Van de nieuwe Radeon RX 7000-GPU’s is nog niet heel veel bekend, naast dat deze op de RDNA3-architectuur gebaseerd wordt. Wat echt belangrijk zal zijn, zijn de prijzen en beschikbaarheid. Op het moment is er geen enkele fabrikant van grafische kaarten welke zijn zaken echt goed op orde heeft, ze worden nog steeds in beperkte oplage voor hoge prijzen verkocht. Weet AMD dat probleem goed aan te pakken, dan zou dat een goede ontwikkeling zijn. Voor nu is het afwachten tot er meer bekend wordt gemaakt.Bronnen: Seeking Alpha via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.