‘AMD brengt RX 6700 XT in twee varianten uit’


Volgens recente gegevens zou AMD van plan zijn de nieuwe RX 6700 XT videokaart in twee verschillende versies uit willen brengen. Zo zou de zogenaamde A-variant beschikken over een vermogen van 230W, tegenover bijna 190W van de B-versie. Hier staat tegenover dat de kloksnelheden tussen deze twee ook zullen verschillen, maar daarbij ook de prijs.

Volgens geruchten zal de RX 6700 XT beschikken over 12GB GDDR6 geheugen met een 192-bit geheugenbus en 40 Compute Units (CUs). De voorraad van de RX 6700 XT-serie zal, net als vrijwel elke grafische kaart, schaars zijn. Daarbij heeft AMD de aankondigdatum nog niet bevestigd. Recente geruchten hintten op de aankondiging van de RX 6700 XT op 18 maart.Bronnen: Coreteks via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.